Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η ένταξη των οφειλετών των ασφαλιστικών Ταμείων στη ρύθμιση των 100 δόσεων αν και, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα, ο κύριος όγκος των οφειλετών δεν έχει ακόμη ενταχθεί.
Με δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, χαρακτηρίζει «δυναμική» την πορεία της ρύθμισης και καλεί τους οφειλέτες να σπεύσουν να ενταχθούν έως το τέλος του έτους, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ρύθμιση τόσο ευνοϊκή για τους οφειλέτες.
«Τα έως τώρα στοιχεία, επιβεβαιώνουν ότι η ρύθμιση έχει αποτελέσματα και επιβεβαιώνεται η δυναμική της πορεία καθώς, έως σήμερα έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση 40.000 πολίτες και έχουν ρυθμιστεί οφειλές περίπου 750.000.000 ευρώ» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας παράλληλα ότι, «υπάρχουν μεγάλα περιθώρια, καθώς χιλιάδες οφειλετών δεν έχουν ακόμη ενταχθεί».
«Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι η ένταξη στη συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί μονόδρομο, γιατί είναι βέβαιο, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε άλλη ούτε τόσο ευνοϊκή ρύθμιση.
Το καλύτερο για τους οφειλέτες, είναι να σπεύσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση, έως το τέλος του έτους» τόνισε με έμφαση ο κ. Βρούτσης.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, από τις 10 Νοεμβρίου που ξεκίνησε η ένταξη των οφειλετών στη νέα ρύθμιση, έως και την προηγούμενη Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου είχαν ενταχθεί σε αυτήν 39.387 οφειλέτες.
Οι οφειλές που ρυθμίστηκαν έφθασαν τα 734.642.428,83 ευρώ, ενώ εισπράχθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, 34.915.603,03 ευρώ.
Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι από το σύνολο των 39.387 αποφάσεων ρύθμισης που εκδόθηκαν, ποσοστό 14,42% αφορά οφειλέτες που απώλεσαν παλαιότερες ρυθμίσεις και εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση, ενώ το υπόλοιπο 85,58% αφορά οφειλέτες οι οποίοι δεν είχαν παλαιότερες ενεργές ρυθμίσεις.
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση έχει ορισθεί από το νόμο η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου 2015.
Ωστόσο και υπό το βάρος των πιέσεων της τρόικας για αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν «νομοτεχνικές βελτιώσεις» που να επηρεάσουν σημαντικό αριθμό οφειλετών.
Ακόμη όμως και αν υπάρξουν αλλαγές ή και βίαιη κατάργηση της ρύθμισης πριν από το τέλος Μαρτίου, θεωρείται βέβαιο ότι δεν πρόκειται να θιγούν όσοι έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτήν.