Πολιτική

Τσιάρας: Ανακαθορίζονται οι οργανικές θέσεις των δικαστών και εισαγγελέων

Ο κ. Τσιάρας επισήμανε, παράλληλα: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, βρισκόμαστε στην ίδια όχθη του ποταμού.

«Ο καθορισμός των νέων οργανικών θέσεων (σ.σ.: δικαστών και εισαγγελέων) θα γίνει και θα γίνει άμεσα, μετά από ενδελεχή επεξεργασία των στοιχείων από το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες και των δύο βαθμών, και των δύο κλάδων», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας κατά τις εργασίες της 35ης τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (Ε.Ε.Ε.) και προσέθεσε:

«Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, που δίχασαν την Ελληνική κοινωνία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, ανοίκειες, μικροκομματικές σκοπιμότητες που πληγώνουν την ανεξαρτησία των θεσμών και προσβάλλουν την ανεξαρτησία των δικαστικών και των εισαγγελικών λειτουργών, μάλιστα σε όλες αυτές τις υποθέσεις, η εκτελεστική εξουσία, δεν διαθέτει ούτε ρόλο, ούτε λόγο».

Ειδικότερα, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια γενική συνέλευση των μελών της Ε.Ε.Ε., στην οποία παραβρέθηκαν εκτός του υπουργού Δικαιοσύνης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτριος Βερβεσός, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών των Διοικητικών Δικαστηρίων Δημήτριος Κωστάκης.

Από την πλευρά των κομμάτων χαιρετισμό απηύθυναν ο Διονύσιος Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτριος Μάτζιος (ΚΥΝΑΛ), Μαρία Κομνηνάκα (ΚΚΕ), όπως επίσης χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι των άλλων δικαστικών Ενώσεων.

Ο κ. Τσιάρας επισήμανε, παράλληλα: «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, βρισκόμαστε στην ίδια όχθη του ποταμού.

Και αναλαμβάνουμε κοινή αποστολή στην ίδια πλευρά της ιστορίας, προκειμένου να επιταχύνουμε την απονομή της Δικαιοσύνης προς όφελος των πολιτών, χωρίς την παραμικρή υπαναχώρηση έναντι όσων αντιμάχονται το κοινό καλό, χωρίς την παραμικρή έκπτωση στην προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών».

Αναφερόμενος στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας, επισήμανε:

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πλήρη επίγνωση των ελλείψεων και των κενών οργανικών θέσεων εισαγγελικών λειτουργών. Ελλείψεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τα αυξημένα καθήκοντα που προβλέπονται από τις νέες διατάξεις για την ποινική συνδιαλλαγή, την ποινική διαπραγμάτευση και την ποινική διαταγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους Έλληνες εισαγγελείς.

Ένα περιβάλλον στο οποίο διακινδυνεύεται τόσο η ποιότητα όσο και η ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης.

Για τον λόγο αυτό θέλω να επαναλάβω τη δέσμευση την οποία ανέλαβα, ήδη από την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης μας για την επαρκή στελέχωση και την αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας, ώστε να μπορούν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης να επιτελούν αποτελεσματικά το δύσκολο έργο τους».

Σχετικά με το ζήτημα της αύξησης των θέσεων των εισαγγελικών λειτουργών που είναι το διάστημα αυτό στην επικαιρότητας, ο κ. Τσιάρας περά από το ότι επισήμανε ότι θα υπάρξει ανακατανομή των οργανικών θέσεων των δικαστών και εισαγγελέων, τόνισε:

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θα επιτρέψει την προσπάθεια να μετατραπεί αυτή η προσπάθεια σε αντικείμενο αντιπαράθεσης και ευκαιρία διχασμού του δικαστικού και εισαγγελικού σώματος.

Ούτε όμως θα παρασυρθούμε, ούτε βεβαίως θα υποκύψουμε στις Σειρήνες πρόχειρων εξαγγελιών που παραπέμπουν την αύξηση των αναγκαίων οργανικών θέσεων για τις ελληνικές καλένδες, όπως συνέβη από την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο καθορισμός των νέων οργανικών θέσεων θα γίνει.

Και θα γίνει άμεσα, μετά από ενδελεχή επεξεργασία των στοιχείων από το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες και των δύο βαθμών, και των δύο κλάδων».

Ο Δημήτρης Κράνης

Από την πλευρά του ο κ. Κράνης επισήμανε ότι σε βάθος χρόνου καλούμαστε να δούμε τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει στον νέο Ποινικό Κώδικα. Κι εγώ έχω διαφωνήσει με αρκετές τροποποιήσεις που έχουν γίνει, ωστόσο υπάρχει χρόνος για βελτιώσεις. Πρόθεση όλων είναι απαιτούμενος σεβασμός και για όλα απαιτείται χρόνος.

Βασίλης Πλιώτας

Ο κ. Πλιώτας έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης και επισήμανε ότι ναι μεν είναι βαρύ το έργο των εισαγγελέων, αλλά ο Ελληνικός λαός απαιτεί όχι μόνο ορθή, αλλά και ταχεία Δικαιοσύνη.
Ακόμη, πρότεινε μια σειρά μέτρων για την καλλίτερη λειτουργία της Δικαιοσύνης και την επιτάχυνσή της.

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Η κυρία Σακελλαροπούλου αφού αναφέρθηκε στο κράτος Δικαίου επισήμανε ότι οι επιμέρους διαφορές για τα θέματα πρέπει να γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να διαφυλάσσεται το κύρος της Δικαιοσύνης. Δυστυχώς, προσέθεσε, η εικόνα που δίνουμε το τελευταίο διάστημα δεν τιμά τη Δικαιοσύνη, είναι σαν να μιλάμε σε μεσημεριανές τηλεοπτικές εκπομπές. Εκεί, ο ρόλος των Ενώσεων είναι καθοριστικός. Ακόμη, επισήμανε ότι «ο γόνιμος διάλογος μας πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω».

Δημήτρης Βερβεσός

Ο κ. Βερβεσός τόνισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για του δικηγόρους είναι η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι για επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές ενώπιον των Πολυμελών Πρωτοδικείων βάλει εξόφθαλμα κατά της δικαστικής προστασίας και φέρνει τον οικονομικά αδύναμο πολίτη σε δύσκολη θέση.

Η πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. Άννα Ζαΐρη

Η πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. Άννα Ζαίρη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μείζον ζήτημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης επισημαίνοντας ότι "εξακολουθούμε να έχουμε το πρόβλημα αυτό» και ζήτησε από όλους να στηρίξουν το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που αφορά όλους μας και την επιβίωση της Δημοκρατίας.

«Αν χάσει ο λαός την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη δεν θα έχει κανένα λόγο η Δημοκρατία», τόνισε η κυρία Ζαίρη.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κυρία Ζαΐρη επισήμανε ότι κάποιοι συνάδελφοί της ευθύνονται, γιατί έχουν αντιληφθεί λανθασμένα το ρόλο τους, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν τα δικαστικά ζητήματα να γίνονται δημόσιο θέαμα και ακρόαμα.

Ως προς το νέο Ποινικό Κώδικα η πρόεδρος της Ένωσης, τόνισε ότι έχουν δώσει μεγάλη ώθηση στον εισαγγελικό κλάδο και επισήμανε όμως ότι "για να είναι αποτελεσματικά τα νέα εργαλεία χρειαζόμαστε υποδομές για την υλοποίηση του θεσμού της ποινικής συνδιαλλαγής. Δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος οι εισαγγελείς χωρίς επαρκείς υποδομές".

Το πλήρες το κείμενο της ομιλίας του υπ. Δικαιοσύνης

«Κυρία Πρόεδρε,

Κυρία Γενική Γραμματέα,

Κυρίες και Κύριοι Εισαγγελείς,

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να ανέρχομαι στο Βήμα της 35ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, υπό τη διπλή ιδιότητα του εκπροσώπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Μια Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία συμπίπτει χρονικά με κρίσιμες εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, καθώς βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι εσωτερικές διαδικασίες της Δικαιοσύνης για πολύκροτες υποθέσεις που ταλαιπωρούν, εδώ και χρόνια, το δημόσιο βίο.

Διαδικασίες, στις οποίες η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, που δίχασαν την ελληνική κοινωνία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, ανοίκειες, μικροκομματικές σκοπιμότητες που πληγώνουν την Ανεξαρτησία των Θεσμών και προσβάλλουν την ανεξαρτησία των Δικαστικών και των Εισαγγελικών Λειτουργών.

Σε όλες αυτές τις υποθέσεις, η εκτελεστική εξουσία, δεν διαθέτει ούτε ρόλο, ούτε λόγο.

Οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς θα κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους, σύμφωνα με τις εγγυήσεις προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας που παρέχουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι.

Και η Βουλή, βεβαίως, θα ασκήσει τα δικά της προανακριτικά καθήκοντα, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, μακριά από λογικές πολιτικού ρεβανσισμού που υποβαθμίζουν το επίπεδο του πολιτικού αλλά και του νομικού μας πολιτισμού.

Αποτελεί άλλωστε διακηρυγμένο στόχο της κυβέρνησης να αποκαταστήσει τη νηνεμία στους κόλπους της Δικαιοσύνης.

Το κριτήριο της αξιοκρατίας με βάση την αποδεδειγμένη εμπειρία των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, άλλωστε, αποτέλεσε πυξίδα για το Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου η νέα -αδιαμφισβήτητου κύρους- ηγεσία της Δικαιοσύνης να ενώνει τους Λειτουργούς της.

Κυρίες και Κύριοι Εισαγγελείς,

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί, βρισκόμαστε στην ίδια όχθη του ποταμού.

Και αναλαμβάνουμε κοινή αποστολή στην ίδια πλευρά της ιστορίας, προκειμένου να επιταχύνουμε την απονομή της Δικαιοσύνης προς όφελος των πολιτών,

χωρίς την παραμικρή υπαναχώρηση έναντι όσων αντιμάχονται το κοινό καλό,

χωρίς την παραμικρή έκπτωση στην προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.

Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, η νέα κυβέρνηση θεωρεί την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αλλά και την Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων Ελλάδος ως τους θεσμικούς της συμμάχους.

Ως τους φυσικούς συμμάχους της εκτελεστικής εξουσίας στην μάχη απέναντι στην πολυνομία και την κακονομία.

Απέναντι στα χωροταξικά προβλήματα, και τις τεχνολογικές ανεπάρκειες, που μαστίζουν το Δικαστικό μας σύστημα.

Και σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση, οι επισημάνσεις των Δικαστικών Ενώσεων, αποτέλεσαν πυξίδα για τις τελικές αποφάσεις που τέθηκαν προς νομοθέτηση στη Βουλή των Ελλήνων.

Στο πλαίσιο της τροποποίησης του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η κυβέρνηση νομοθέτησε την επαναφορά του θεσμού του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την απορρόφηση των δικονομικών κραδασμών που προκαλούσε η αιφνιδιαστική εφαρμογή των νέων Κωδίκων από 1ης Ιουλίου 2019.

Υιοθετήσαμε, παράλληλα, την ορθή άποψη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με την κατάργηση της παραγράφου 4 του άρθρου 14 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αίροντας τον αποκλεισμό των Εισαγγελικών Λειτουργών όταν έχουν συμπράξει στην έκδοση πρωτόδικης απόφασης στην εκδίκαση έφεσης ή αναίρεσης, που προκαλούσε πρόσθετες δυσλειτουργίες στα δικαστήρια, ειδικά στην ελληνική Περιφέρεια.

Κυρίες και Κύριοι,

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πλήρη επίγνωση των ελλείψεων και των κενών οργανικών θέσεων Εισαγγελικών Λειτουργών.

Ελλείψεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τα αυξημένα καθήκοντα που προβλέπονται από τις νέες διατάξεις για την ποινική συνδιαλλαγή, την ποινική διαπραγμάτευση και την ποινική διαταγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους Έλληνες Εισαγγελείς.

Ένα περιβάλλον στο οποίο διακινδυνεύεται τόσο η ποιότητα όσο και η ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης.

Για τον λόγο αυτό θέλω να επαναλάβω τη δέσμευση την οποία ανέλαβα, ήδη από την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης μας για την επαρκή στελέχωση και την αύξηση των οργανικών θέσεων των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών της χώρας, ώστε να μπορούν οι Λειτουργοί της Δικαιοσύνης να επιτελούν αποτελεσματικά το δύσκολο έργο τους.

Δέσμευση που ανέλαβα εκ νέου στην πρόσφατη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τη Διαμεσολάβηση, στην οποία η Πολιτεία με την τροπολογία για την ανακατανομή των οργανικών θέσεων εφετών και Προέδρων Εφετών επιχείρησε να αποκαταστήσει ηθικά και θεσμικά τις προσπάθειες των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, ειδικά στην επαρχία, για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της Δικαιοσύνης.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν θα επιτρέψει την προσπάθεια να μετατραπεί αυτή η προσπάθεια σε αντικείμενο αντιπαράθεσης και ευκαιρία διχασμού του Δικαστικού και Εισαγγελικού Σώματος.

Ούτε όμως θα παρασυρθούμε,

ούτε βεβαίως θα υποκύψουμε στις Σειρήνες πρόχειρων εξαγγελιών που παραπέμπουν την αύξηση των αναγκαίων οργανικών θέσεων για τις ελληνικές καλένδες, όπως συνέβη από την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο καθορισμός των νέων οργανικών θέσεων θα γίνει.

Και θα γίνει άμεσα, μετά από ενδελεχή επεξεργασία των στοιχείων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες και των δύο βαθμών, και των δύο κλάδων.

Κυρία Πρόεδρε της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος,

Κύριε Πρόεδρε της ¨Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων,

Κύριε Πρόεδρε της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων,

Οι καιροί ου μενετοί.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία, σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να προασπίσουμε τη Δικαιοσύνη ως βασικό πυλώνα της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας.

Από την πλευρά μου σας καλώ να κάνουμε ένα βήμα πίσω.

Και να αποφύγουμε αχρείαστες εντάσεις και ανέξοδες αντιπαραθέσεις που πληγώνουν το κύρος της Δικαιοσύνης και υποβαθμίζουν την ποιότητα των θεσμών της Δημοκρατίας μας και του νομικού μας πολιτισμού.

Καμία άποψη δεν αποτελεί θέσφατο και καμία νομοθετική ρύθμιση δεν είναι γραμμένη στις πλάκες του Μωυσή.

Από την πλευρά μας, ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κάνουμε τα βήματα που μας αναλογούν.

Αποφεύγοντας τις τεχνητές εντάσεις.

Και είμαστε έτοιμοι, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας να θέσουμε στην βάσανο της επεξεργασίας από την αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή όλα τα ζητήματα, που αμφισβητήθηκαν από τους επίσημους φορείς της Δικαιοσύνης, όπως την πρόσφατη βουλευτική τροπολογία για τις αναγνωριστικές αγωγές.

Διακηρυγμένος στόχος της νέας κυβέρνησης, άλλωστε, είναι να υπερασπιστεί το κεκτημένο του κλίματος συναίνεσης που προέκυψε από την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το νομοσχέδιο για τη Διαμεσολάβηση.

Μια απόφαση που απέδειξε πως το Υπουργείο τείνει ευήκοα ώτα, διαμορφώνοντας τις ευρύτερες συναινέσεις που απαιτεί ο ευαίσθητος θεσμός της Δικαιοσύνης.

Στο ίδιο κλίμα συναίνεσης και σε συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διασαφηνίζουμε το πεδίο των αρμοδιοτήτων και των συναρμοδιοτήτων, που προέκυψαν από το Προεδρικό Διάταγμα 81/2019.

Και, ξεκαθαρίσαμε το πλαίσιο της χρηματοδότησης των Δικαστηρίων, διατηρώντας ακέραια τα ποσά αλλά και τα ποσοστά του ΤΑΧΔΙΚ που αναλογούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τέλος, σχετικά με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει εκ μέρους της κυβέρνησης το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για τη ρύθμιση των αναδρομικών από το πάγωμα των ωριμάνσεων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρακολουθεί από την πλευρά του εκ του σύνεγγυς τις σχετικές προσπάθειες του αρμόδιου υφυπουργού, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα.

Κυρίες και Κύριοι Εισαγγελείς,

Κυρία Πρόεδρε,

Από την πλευρά μας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ακούμε τις ανησυχίες της Ένωσης, και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις προτάσεις που έχετε διατυπώσει σχετικά με την ανακατανομή των θέσεων των εισαγγελικών λειτουργών πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και τις προτάσεις για αύξηση του αριθμού των οργανικών θέσεων των εισαγγελικών λειτουργών.

Και συμμεριζόμαστε πολλές από τις προτάσεις σας για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Εθνική Σχολή Δικαστών, που θα αποφορτίσουν μακροπρόθεσμα τους Έλληνες Δικαστές.

Αποτελεί άλλωστε, συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης είναι να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό της Δικαιοσύνης.

Να επενδύσει στη διαρκή επιμόρφωση των Δικαστών.

Να επενδύσει πόρους την εισαγωγή και εμπέδωση των νέων τεχνολογιών στο χώρο της Δικαιοσύνης, που θα διευκολύνουν το έργο των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών.

Σε αυτό το πλαίσιο, μεγάλα έργα, όπως η προκήρυξη του διαγωνισμού της δεύτερης φάσης του ΟΣΔΔΥ – ΠΠ, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Ενώ, παράλληλα, σχεδιάζονται και υλοποιούνται βαθιές θεσμικές μεταρρυθμίσεις, όπως ο θεσμός της Διαμεσολάβησης και τα Ειδικά Τμήματα στα Δικαστήρια των μεγάλων Εφετειακών Περιφερειών της χώρας.

Κρίσιμος κρίκος σε όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις, όμως, παραμένουν οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς, οι οποίοι συμμετέχουν με τους εκπροσώπους των Δικαστικών Ενώσεων στην Ομάδα Χάραξης Πολιτικών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι Λειτουργοί της Δικαιοσύνης, οι οποίοι ως αυθεντικοί και αμερόληπτοι εφαρμοστές του δικαίου, μέσα από την πολυετή υπηρεσιακή εμπειρία τους, μπορούν να συμβάλουν στην επιτάχυνση της απονομής της.

Να διευκολύνουν τη μετάβαση στη νέα πραγματικότητα της δικαστηριακής πρακτικής και να κρατήσουν ψηλά τον πήχη της ποιότητά της.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι για τις εργασίες της 35ης Τακτικής Γενικής σας Συνέλευσης, καλή επιτυχία!».

You may also like