Πολιτική

Τσιάρας: Ο Μητσοτάκης ζήτησε να δούμε τη δυνατότητα παράτασης του προγράμματος ΓΑΙΑ για το αγροτικό ρεύμα

Νέο πακέτο μέτρων εξετάζει η κυβέρνηση για τους αγρότες, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, προχωρώντας και σε αποκλεισμούς λιμανιών.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την παράταση του προγράμματος «ΓΑΙΑ» που εξασφαλίζει σταθερή τιμή κιλοβατώρας στο αγροτικό ρεύμα.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο Συμβούλιο Κυβερνητικής Πολιτικής μας ζήτησε να δούμε τη δυνατότητα της παράτασης του προγράμματος “ΓΑΙΑ”», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ναι σε συντεταγμένο διάλογο»

Ο κ. Τσιάρας επανέλαβε ότι η πόρτα του υπουργείου είναι ανοιχτή για διάλογο, που όμως θα πρέπει να γίνει συντεταγμένα.

«Υπάρχει αυτήν τη στιγμή συντονιστικό όργανο από την πλευρά τους; Ο λόγος που δεν έγινε μέχρι τώρα η συνάντηση μαζί τους είναι γιατί τα αιτήματα ανά μπλόκο είναι διαφορετικά», ανέφερε.

Όπως είπε, τα προβλήματα λύνονται μόνον στο τραπέζι του διαλόγου. «Διαμαρτύρονται οι αγρότες αλλά δεν πρέπει να εκφράσουν συντεταγμένα ποια είναι τα δικά τους αιτήματα; Άλλα τα προβλήματα στις Σέρρες με το ΑΤΑΚ, άλλα είναι στην Κρήτη με το ζωικό κεφάλαιο, άλλα στη Θεσσαλία», ανέφερε.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-deucxtro0o1t)

Βήμα – βήμα η μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Για τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα, θα απορροφηθεί την 1η Ιανουαρίου 2026.

«Είναι μια διαδικασία που ακολουθούμε βήμα-βήμα. Ήδη λειτουργούν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ πριν τις πληρωμές που κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και από την 1/1 θα βρισκόμαστε σε νέα εποχή όπου η ΑΑΔΕ θα έχει τον πλήρη έλεγχο των πληρωμών», ανέφερε.

«Θέλαμε την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ; Θέλαμε μεταρρύθμιση που θα μας έβρισκε αντιμέτωπους με την πραγματική ανάγκη για διαφάνεια; Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ΑΑΔΕ για αυτό αποτελεί εγγύηση για τους αγροτικούς ελέγχους, το ζητάει και η Κομισιόν».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική