Διεθνή

Υψηλόβαθμοι Τούρκοι αξιωματούχοι κατηγορούν το Twitter για δολοπλοκία κατά Ερντογάν

861220187C51B5E60E7B8D8896EADE66.jpgΕγκαλούν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για λογοκρισία (!) επειδή κατέβηκε το hashtag #WeLoveErdogan από τα δημοφιλή θέματα (top trending tweets).

Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Τουρκίας ψέγουν το Twitter ισχυριζόμενοι ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης «λογοέκρινε» ένα συγκεκριμένο hashtag που δημιουργήθηκε υπέρ του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δια της αφαίρεσής του από τη λίστα με τα δημοφιλή θέματα (trends).

«Ρωτώ τους υπευθύνους του Twitter: Ποιος σας έδωσε την οδηγία να αφαιρέσετε το hashtag #WeLoveErdogan (#ΑγαπάμετονΕρντογάν); Ήταν ένα κράτος, κάποιο πρόσωπο, μία τρομοκρατική οργάνωση ή κάποιος άλλος;» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ κατά την διάρκεια σημερινών δηλώσεών του σε δημοσιογράφους.

«Είμαι απλώς περίεργος: Το να χρησιμοποιεί κανείς το μήνυμα “Αγαπάμε τον Ερντογάν” αντίκειται στις αρχές του Twitter; Γιατί να ενοχληθεί το μέσο από την έκφραση αγάπης του κόσμου μέσω ενός μηνύματος;» διερωτήθηκε περαιτέρω ο υπουργός.

«Είμαι της γνώμης ότι η ενέργεια αυτή είναι μέρος της παγκόσμιας επιχείρησης που διενεργείται σε βάρος του προέδρου μας», ήταν το συμπέρασμα του Μποζντάγκ, όπως αναφέρει η Hurriyet.

Το σχετικό hashtag είχε δημιουργηθεί από τους υποστηρικτές του Ερντογάν ενόψει της σημαντικής επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος στις ΗΠΑ και μάλιστα σε μία χρονική συγκυρία κρίσιμη, υπό το βάρος δε της έντονης κριτικής που δέχεται ο ίδιος για καταπάτηση των δικαιωμάτων της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης.

Χαρακτηριστική (αν μη τι άλλο) είναι περαιτέρω η περίπτωση του δημάρχου της Άγκυρας, Μελίχ Γκιοκτσέκ, ο οποίος ανέβασε όχι ένα, όχι δύο, αλλά σαράντα (40) διαφορετικά tweets με το hashtag #WeLoveErdogan και όταν διαπίστωσε ότι αυτό δεν περιλαμβανόταν πια στη λίστα των trends κατηγόρησε επίσης το Twitter για εσκεμμένη αφαίρεσή του.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει σχολιασμός από πλευράς των υπευθύνων του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή