Πολιτική

Βαρβιτσιώτης στην Rai: Ιστορική για τις σχέσεις των δύο χωρών η συμφωνία για την ΑΟΖ

Παραμένουμε σε επιφυλακή για την πανδημία – Οι Ιταλοί είναι ευπρόσδεκτοι στην χώρα μας

« H Eλλάδα ανοίγει και πάλι τις πόρτες της και ότι οι Ιταλοί είναι ευπρόσδεκτοι στην χώρα μας», δήλωσε στο ιταλικό δημόσιο ειδησεογραφικό κανάλι Rai News, o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενώ αναφέρθηκε και στην συμφωνία με την Ιταλία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

«Ήταν μια ιστορική ημέρα για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς επικυρώσαμε μια συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών» ανέφερε ο κύριος Βαρβιτσιώτης για την χθεσινή συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

«Ήταν η κατάληξη μιας αρκετά μακράς διαδικασίας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η συμφωνία θα αποτελέσει μια σημαντική συμβολή για την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Αποτελεί, για όλη την περιοχή, ένα παράδειγμα πολιτικής συνεργασίας και ωριμότητας, αποδεικνύοντας και τους φιλικούς μας δεσμούς», υπογράμμισε.

Για τον τουρισμό ανέφερε πως η χώρα μας, ανοίγει τις πύλες της στους Ιταλούς τουρίστες. «Είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι από τις 15 Ιουνίου οι Ιταλοί τουρίστες μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα με ασφάλεια και σταδιακά και από τις αρχές Ιουλίου θα υπάρχει πλήρες άνοιγμα προς όλα τα νησιά και προς όλους τους προορισμούς”, δήλωσε ο κύριος Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα, αναφερόμενος πάντα στον τουρισμό, τόνισε:

«Αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό για όλους. Ο ιός COVID-19 είναι εδώ. Πρέπει να τηρήσουμε του κανόνες απόστασης και ασφάλειας. Στην Ελλάδα μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς, καθώς πετύχαμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την πανδημία. Εντούτοις, η πανδημία δεν έχει τελειώσει για όλο τον κόσμο και για αυτό πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική