Το νομοσχέδιο δημιουργεί ένα δίχτυ ασφαλείας σε περίπτωση άτακτου Brexit, σύμφωνα με τις επισημάνσεις στο πλαίσιο της επεξεργασίας του ν/σ από τις επιτροπές Εξωτερικών και Οικονομικών της Βουλή
Τη θετική γνώμη τους για τις διατάξεις του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση» εξέφρασαν οι ενδιαφερόμενοι φορείς, στο πλαίσιο της επεξεργασίας του από τις επιτροπές Εξωτερικών και Οικονομικών της Βουλής.
Το νομοσχέδιο δημιουργεί ένα δίχτυ ασφαλείας σε περίπτωση άτακτου Brexit, όπως επισήμανε ο διευθυντής του Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Μιχάλης Μητσόπουλος.
Η πρόεδρος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου, σημείωσε ότι η διάταξη του νομοσχεδίου για τον χρηματοπιστωτικό τομέα έχει ήδη ψηφιστεί και σε άλλα κράτη-μέλη, ενώ η πρόεδρος του Ελληνο-Βρετανικού Επιμελητηρίου, Άννα Καλλιάνη, τάχθηκε υπέρ μίας μεταβατικής περιόδου για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.
Ο διευθυντής προσωπικού της ΑΑΔΕ, Αθανάσιος Μάρας, μίλησε για τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται στα τελωνεία από την αύξηση των εργασιών τους, γεγονός που αντιμετωπίζεται με τη σχετική πρόβλεψη του νομοσχεδίου, τονίζοντας παράλληλα ότι υπήρχε θέμα υποστελέχωσης και πριν το θέμα του Brexit.
Τέλος, ο επιστημονικός σύμβουλος της ΓΣΕΒΕΕ, Λεωνίδας Βατικιώτης, αναφέρθηκε στο σημαντικό ποσοστό αφίξεων Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα και την ανάγκη να μην επηρεαστούν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις.