Ελλάδα

Επαφές με ποινικούς είχαν οι τρομοκράτες -«Στόχευαν σε ζωές αθώων ανθρώπων», είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Επαφές με ποινικούς προκειμένου να προμηθευτεί βαρύ οπλισμό είχε το δίκτυο τρομοκρατών που εξαρθρώθηκε από την ΕΥΠ και την Αστυνομία και που ετοίμαζε χτυπήματα σε εβραϊκούς και ισραηλινούς στόχους.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε πως οι δύο συλληφθέντες φαίνεται ότι έπαιρναν εντολές από το εξωτερικό, από υπήκοο Πακιστάν, προκειμένου να καταφέρουν ιδιαίτερης σημειολογίας πλήγματα στο κέντρο της Αθήνας, «στοχεύοντας σε ζωές αθώων πολιτών».

«Οι τρομοκράτες είχαν στο στόχαστρο κι άλλα σημεία»
Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, προφανώς είχαν βάλει στο στόχαστρο κι άλλα σημεία. Ωστόσο, αυτό που είχαν σχεδιάσει για το αμέσως επόμενο διάστημα ήταν αυτό στο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, σημείωσε.

Η κ. Δημογλίδου τόνισε πως η έρευνα της Αστυνομίας ήταν τέτοια που μπορέσαμε να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι άνθρωποι προετοίμαζαν κάτι τέτοιο, ενώ ανέφερε ότι ελέγχονται οι επαφές τους και με άλλα πρόσωπα.

«Είχαν επαφές με ομοεθνείς τους και ποινικούς»
Υπογράμμισε, ακόμα, ότι είχαν επαφές με ομοεθνείς τους αλλά και με κάποιους ποινικούς ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν βαρύ οπλισμό και πρόσθεσε πως το κίνητρο ήταν οικονομικό, αλλά η συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας μπόρεσε να αποτρέψει ένα τέτοιο χτύπημα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα