«Θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει εθνική συνεννόηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στην προσπάθεια ακόμη και την κυβερνητική» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας όμως ότι «για να γίνει θα πρέπει να σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται την ευθύνη του ως αξιωματική αντιπολίτευση».
Όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, «αν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει “στηρίζω μια κυβέρνηση για να μείνουμε στο ευρώ και να εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις”, βεβαίως, και θα μπορούσε να γίνει συγκυβέρνηση. Αλλά δεν λέει αυτό. Λέει “θέλω να κάνω του κεφαλιού μου και σε πηγαίνει στη δραχμή”».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εκτιμά ότι «πολιτική αστάθεια εξ αντικειμένου προκαλείται από την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας Η Ελλάδα δεν έχει το περιθώριο της πολιτικής αστάθειας. Είναι μια πολυτέλεια που δεν την έχουμε.. Εκλογές εδώ και τώρα σημαίνει περιπέτεια. Την περιπέτεια οι αγορές την κοστολογούν πολύ ακριβά».
Ο κ. Γεωργιάδης τονίζει πως συμφωνεί με την εκτίμηση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής ότι δεν υπάρχει εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο για την εποχή μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου. «Θέλω να είμαι ειλικρινής» τονίζει.. «Δεν υπάρχει. Εμείς λέμε, η ΝΔ, ότι πρέπει να φτιάξουμε δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Και πράγματι το φτιάχνουμε και η κυβέρνηση προτείνει σειρά μεταρρυθμίσεων για αυτό. Αλλά για να γίνει πραγματικότητα αυτό το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης πρέπει να συμφωνηθεί και από άλλες πολιτικές δυνάμεις. Δεν μπορεί να είναι μόνο θέμα του Σαμαρά. Δεν θα μας πιστεύει κανείς, αυτό είναι το πρόβλημα. Την ώρα που η κυβέρνηση λέει πάμε να βγούμε από το μνημόνιο, αυτή την ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργεί τη μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια. Πράγμα που σημαίνει ότι οι αγορές ανεβάζουν τα επιτόκια και όποιο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης παρουσιάζει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Γιατί για να γίνει πιστευτό ένα σχέδιο ανασυγκρότησης πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων του τόπου».
Σχολιάζοντας τέλος τη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά με τον Κ. Καραμανλή ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει: «Κάθε Nεοδημοκράτης είναι πάρα πολύ ευτυχής όταν βλέπει τον Σαμαρά να μιλάει με τον Καραμανλή».