21 Ιανουαρίου 2021

Για ποδηλατάδα βγήκε η νοσοκόμα που ήταν σε καραντίνα λόγω Έμπολα

C30D873FE53F9572E0AF8ED865CBACBC.jpgΗ 33χρονη νοσηλεύτρια, που είχε τεθεί σε καραντίνα αφότου επέστρεψε από περιοδεία στις πληγείσες χώρες Λιβερία, Γουινέα και Σιέρα Λεόνε, έχει βγει αρνητική στις εξετάσεις για τον θανατηφόρο ιό, και είχε προειδοποιήσει πως θα «σπάσει» την απομόνωσή της.

Βόλτα με ποδήλατο με το σύντροφό της έκανε η νοσοκόμα που βρισκόταν σε καραντίνα στην πολιτεία του Μέιν των ΗΠΑ, αψηφώντας την εντολή που είχε λάβει να μείνει σε καθεστώς απομόνωσης λόγω του ενδεχόμενου να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

Τους ακολούθησε η Αστυνομία όμως δεν είχε το δικαίωμα να τους συλλάβει καθώς δεν υπήρχε ένταλμα με την υπογραφή δικαστή.

Η 33χρονη νοσοκόμα Κάσι Χίκοξ, η οποία επέστρεψε στις ΗΠΑ από τη Σιέρα Λεόνε την προηγούμενη εβδομάδα, έχει βγει αρνητική στις πρώτες εξετάσεις για τον Έμπολα. Ωστόσο, οι Αρχές του Μέιν δεν ακύρωσαν τον κατ’ οίκον περιορισμό που της έχουν επιβάλει.

Η κ. Χίκοξ έχει δηλώσει πως θεωρεί την καραντίνα αδικαιολόγητη και «συνταγματικά άδικη». Ακόμα, είχε προειδοποιήσει πως ήταν έτοιμη να αψηφήσει τις εντολές καραντίνας, παρά τις απειλές των Αρχών πως θα την οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Αν οι περιορισμοί που μου έχουν επιβληθεί δεν αρθούν ως το πρωί της Πέμπτης, θα πάω στο δικαστήριο να παλέψω για την ελευθερία μου», έχει δηλώσει η κ. Χίκοξ.Υγεία