«Η φιλία μας είναι περισσότερο από διακόσια χρόνια» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών
«Η φιλία μας είναι περισσότερο από διακόσια χρόνια» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών και τόνισε πως «μοιραζόμαστε πολλά πράγματα μαζί. Είμαστε ένα θαλάσσιο έθνος, το ίδιο και εσείς. Είμαστε η παλαιότερη δημοκρατία, είστε η παλαιότερη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο, σέβεστε το Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας».
Παράλληλα, παρατήρησε πως αυτές τις μέρες, αισθάνεται κανείς άβολα να μιλήσει για το Διεθνές Δίκαιο και το Ανθρωπιστικό Δίκαιο και αναφέρθηκε στον Έλληνα γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη, ο οποίος είναι εγκλωβισμένος σε ένα υπόγειο της πόλης κάτω από πυρά, όπως ανέφερε. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ζούσαμε στον 21ο αιώνα κάτω από αυτές τις συνθήκες» επισήμανε επιπροσθέτως.
Σε αυτό το πλαίσιο, προέκρινε πως η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να δουν με διαύγεια τις προκλήσεις και να εργαστούν από κοινού για να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις και να προσπαθήσουν να χτίσουν ένα καλύτερο κόσμο.
Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε χαρούμενος για τη συμμετοχή του προς τιμήν της αγγλοελληνικής φιλίας. Μάλιστα, έχοντας πίσω από το βήμα της ομιλίας πίνακα με τον Λόρδο Βύρωνα, εξέφρασε τον βαθύ θαυμασμό του για έναν φιλέλληνα που, όπως είπε, ήρθε, πολέμησε και πέθανε στην Ελλάδα για την ελληνική ελευθερία. «Η Ελλάδα δεν θα το ξεχάσει ποτέ και δεν μπορεί ποτέ να το ξεχάσει αυτό» υπογράμμισε.