«Πολλά κέντρα συντονίστηκαν στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης» τόνισε ο Γιώργος Φλωρίδης.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός επεσήμανε ότι το θέμα των παρακολουθήσεων, «είναι όντως ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο πρέπει να διερευνηθεί για να υπάρξουν απαντήσεις, αλλά είναι και μια ευκαιρία το πολιτικό σύστημα να συζητήσει μία διαχρονική αδυναμία που έχει η θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας και να δει πώς θα τη θεραπεύσει».
Σημείωσε δε πως «μια διοικητική αστοχία μιας υπηρεσίας μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή. Αυτό που μένει να διερευνηθεί είναι αν όντως τηρήθηκαν τα στοιχεία της νομιμότητας στην υπόθεση. Δηλαδή αν πήγε ένα αίτημα στην αρμόδια εισαγγελέα το οποίο να δικαιολογούσε αυτήν την παρακολούθηση. Αυτά οφείλουν να διερευνηθούν».
Ωστόσο, ο κ. Φλωρίδης κατέθεσε την άποψη ότι «υπήρξε υπεραντίδραση και πολλά κέντρα συντονίστηκαν πάνω στην υπόθεση αυτή μετά – κάποια ήταν συντονισμένα κι από πριν, μη γελιόμαστε» για να «προχωρήσουν στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης».
Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε πως «όταν αποσταθεροποιείς μια κυβέρνηση πρέπει να κοντύνεις τον πρωθυπουργό. Άρα λοιπόν εδώ υπήρξε ένας καταπληκτικός συντονισμός, από πολλούς, θα φανεί αυτό στη συνέχεια, τίποτα δεν μένει κρυφό. Για κάποιους που παροικούμε την Ιερουσαλήμ, λοιπόν, ξέρουμε, μπορούμε να υποψιαστούμε τι έχει γίνει, αλλά εν πάση περιπτώσει ο κόσμος δεν θέλει να ακούει γρίφους τώρα».
«Αμφιβάλλει κανείς ότι αυτός ο συντονισμός που υπήρξε με αφορμή της τηλεφωνικής παρακολούθησης υπήρξε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με δημοσιεύματα που αποκαλύφθηκε ότι ήταν και πληρωμένα; Εσωτερικά όλο αυτό το ασυνάρτητο αντι-Μητσοτακικό μέτωπο που πήγε να δημιουργηθεί διαλύθηκε σύντομα στη συνείδηση του κόσμου» υποστήριξε ακόμη και εξαπέλυσε πυρά σε μερίδα επιχειρηματικών συμφερόντων.
«Εχουμε μπροστά μας ισχυρά πακέτα του Ταμείου Ανάκαμψης. Υπάρχει μια κατσαπλιάδικη επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, η οποία θέλει να δαγκώνει κομμάτια συνέχεια, ανεξέλεγκτη. Και αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο μέσω μια αποσταθεροποιημένης κυβέρνησης» πρόσθεσε επίσης ο Γ. Φλωρίδης και συνέχισε: «Την ώρα που αυτοί κόβουν κομμάτια, με μια κυβέρνηση αδύναμη, μπορεί ο Ερντογάν να κόψει κομμάτι της Ελλάδας. Μια αδύναμη κυβέρνηση που μπορεί να κάνει τριες ημέρες να πάρει μια απόφαση, μπορεί να έχει χαθεί η μισή Κρήτη». Ο Γ. Φλωρίδης επιτέθηκε και σε πολιτικούς και κυρίως «κάποιους συνταγματολόγους οι οποίοι το είχαν βουλώσει όταν η δημοκρατία υφίστατο απίστευτη επίθεση από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» φέρνοντας ως παραδείγματα «απόπειρες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, θεσμών και ΜΜΕ» και τον διασυρμό 10 πολιτικών στην υπόθεση Novartis. Εξέφρασε την αντίθεσή του στην άποψη Βενιζέλου , ενώ σημείωσε ότι «για παραίτηση του πρωθυπουργού ούτε λόγος».
Ο Γ. Φλωρίδης επικαλέστηκε τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι παρακολουθήσεις «δεν κόβουν εισιτήρια» καθώς δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα της κοινωνίας.
Φλωρίδης: Να επαναφέρει ο Μητσοτάκης το νόμο με την ενισχυμένη αναλογική
Τέλος, ο κ. Φλωρίδης επεσήμανε τέλος ότι ήρθε η ώρα μια συμμαχία στην κοινωνία που θα απαιτήσει την πρόοδο και την σταθερότητα ζητώντας να επαναφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον εκλογικό νόμο με τον οποίο εξελέγησαν οι περισσότερες κυβερνήσεις στην Ελλάδα. «Η κυβέρνηση πρέπει να πεαναφέρει τον εκλογικό νόμο με τον οποίο εξελέγησαν οι κυβερνήσεις και του Σαμαρά-Βενιζέλου, και του Τσίπρα και του Παπανδρέου και του Καραμανλή παλαιότερα. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ειλικρινά ότι θα είναι πρώτο κόμμα,. όπως είπε ο Π. Πολάκης, έχει μια ευκαιρία να τον υπερψηφίσει, καθώς αν συγκεντρώσει 200 βουλευτές, ισχύει από τις επόμενες εκλογές, άρα θα αποφύγουμε την περιπέτεια της απλής αναλογικής».