Την άποψή του για την διαγραφή Μπογδάνου εξέφρασε σε πρωϊνή του εμφάνιση στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Ο κ. Κυρανάκης δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απεχθάνεται οποιαδήποτε αναφορά στον εμφύλιο πόλεμο. «Εγώ σας εξηγώ, γνωρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη εδώ και πάρα πολλά χρόνια με βάση την εκτίμησή μου, δεν έχω μιλήσει μαζί του, το σκεπτικό του πίσω από την διαγραφή. Διότι προφανώς στην εποχή του διαδικτύου που κάθε δήλωσή μας μπορεί αμέσως να αποκτήσει πολύ μεγάλες διαστάσεις, καμιά φορά να στρεβλωθεί θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε βουλευτής ότι όταν μιλάμε και έχουμε μία σοβαρή ατζέντα για την ελληνογαλλική συμφωνία και το πλαίσιο είναι αυτό και γνωρίζουμε ότι η αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, παρότι είμαστε υπό καθεστώς εθνικής απειλής καταψηφίζουν. Τότε η ατζέντα πρέπει να είναι αυτή. Σε αυτό το χωροχρόνο είμαι σίγουρος ότι ενοχλήθηκε πάρα πολύ ο πρωθυπουργός. Από τη φασαρία και το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από τις αναφορές του εμφυλίου. Όπως είμαι σίγουρος ότι ενοχλήθηκε πάρα πολύ και από την ακραία διχαστική δήλωση του κ. Παφίλη που είπε στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι πολιτικοί απόγονοι δωσίλογων και συνεργατών των Ναζί. Είμαι σίγουρος ότι ενοχλήθηκε πάρα πολύ ο πρωθυπουργός και από αυτή τη δήλωση. Διότι και ο ίδιος και η οικογένειά του από στελέχη της Αριστεράς έχουν στοχοποιηθεί με τέτοιες χυδαιότητες στο παρελθόν και αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω», σημείωσε.
Η παρέμβαση Δένδια στη Βουλή δεν αφορούσε μόνο τον Μπογδάνο
«Φαντάζομαι ότι και ο κύριος Δένδιας, εκτιμώ, πάλι δεν έχω μιλήσει μαζί του, εκτιμώ ότι επειδή είναι ο αρμόδιος υπουργός να παρουσιάσει αυτή τη συμφωνία από ολόκληρη τη συζήτηση ενοχλήθηκε και αν διαβάσετε προσεκτικά τη δήλωση που έκανε. Το γραπτό. Τα πρακτικά. Η δήλωση του κ. Δένδια, ότι διαχρονικά η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη, κατά τη γνώμη μου αναφέρεται και στη συμπαράταξη που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ρίχνοντας την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε ο κ. Δένδιας. Γιατί ο κ. Δένδιας τότε σας θυμίζω ενοποίησε τις δικογραφίες, ξεκίνησαν τη δίκη για τη Χρυσή Αυγή με αποτέλεσμα να είναι στη φυλακή ο Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι και ο ΣΥΡΙΖΑ τότε με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής έριξε την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε, την κυβέρνηση Σαμαρά. Άρα να υπολογίζουμε όλες τις κουβέντες. Όπως το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει αναφορές του εμφυλίου από τη μία πλευρά έτσι πρέπει να αντιμετωπίζει σκληρά τις ακρότητες του κ. Παφίλη που προσέβαλε τα στελέχη και τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας τον οποίο χαρακτήρισε πολιτικό απόγονο συνεργατών των Ναζί», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απεχθάνεται τις αναφορές στον εμφύλιο»
Νωρίτερα ο κ. Κυρανάκης εκτίμησε πως δόθηκαν εξηγήσεις για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας. «Εγώ βρέθηκα στη μιντιακή συγκυρία να πληροφορηθώ για τη διαγραφή του συναδέλφου μας, κ. Μπογδάνου, δέκα λεπτά πριν βγω στον αέρα ενός καναλιού χθες το βράδυ. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι σήμερα εγώ όντως ήμουν σίγουρος ότι θα δοθούν εξηγήσεις όπως και δόθηκαν. Χθες το βράδυ τουλάχιστον δύο φορές εστάλησαν άτυπες ενημερώσεις στους δημοσιογράφους, ήρθε το βράδυ αργά ένα ενημερωτικό σε όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα το πρωί διάφοροι υπουργοί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Οικονόμου επί μισή ώρα έδινε εξηγήσεις σε ένα άλλο κανάλι. Είναι ένα θέμα που από χθες συζητιέται. Είναι μία κίνηση η οποία μιντιακά πάντα έχει ενδιαφέρον. Τώρα από εκεί και πέρα, αφού οι εξηγήσεις έχουν δοθεί, εγώ θέλω να σας πως δύο πράγματα επειδή γνωρίζω εδώ και 10 χρόνια τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά και για χρόνια έχω συνεργαστεί μαζί του πολύ στενά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που και σε συζητήσεις που έχουμε κάνει παλαιότερα μου έχει πει ότι τις αναφορές για τον εμφύλιο τις απεχθάνεται. Και θεωρεί ότι το παρελθόν πρέπει να είναι εκεί που ανήκει. Στο παρελθόν. Στο χρονοντούλαπο. Και ότι από εδώ και πέρα κάνουμε πολιτική για το μέλλον. Στην πολιτική έχει σημασία που και πότε λες την άποψή σου και όχι τόσο πολύ ποια είναι η άποψή σου. Να θυμίσω ότι χθες είχαμε στη Βουλή την επιτροπή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, που είναι μία ιστορική συμφωνία. Άρα, πέρα από τη γενική αρχή που θεωρώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάντα στο μυαλό του ότι δεν προσφέρει τίποτα στη χώρα να κάνουμε αναφορές στον εμφύλιο γιατί πρέπει να προχωρήσουμε, εκτιμώ ότι τον ενόχλησε ακόμα περισσότερο ότι αυτή η αναφορά έγινε στα πλαίσια κοινοβουλευτικής συζήτησης για μία ιστορική συμφωνία για τις γαλλικές φρεγάτες και την βοήθεια που δεσμεύτηκαν να μας προσφέρουν οι Γάλλοι σύμμαχοί μας σε περίπτωση εθνικής απειλής. Η είδηση είναι ότι από εχθές ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε συγκεκριμένα ότι είμαστε υπό καθεστώς εθνικής απειλής. Αυτή είναι η πραγματική είδηση», είπε ο κ. Κυρανάκης.