29 Ιανουαρίου 2023

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Να απομονώσουν οι νησιώτες τους ακραίους- Καταλαβαίνω τις δυσκολίες τους

Εκκληση στους κατοίκους των νησιών να περιφρουρήσουν και οι ίδιοι την ειρήνη στον τόπο τους απομονώνοντας κάθε λογής ακραίους- Συνάντηση το απόγευμα στο Μαξίμου με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης

Να περιφρουρήσουν και οι ίδιοι οι νησιώτες τον τόπο τους από ακραίους κάθε λογής κάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών.

«Καταλαβαίνω απόλυτα τι συμβαίνει στα νησιά», είπε ο κ.Μητσοτάκης. «Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε πάνω απ’ όλα τις δυσκολίες των νησιωτών. Καλούνται όμως κι αυτοί να περιφρουρήσουν οι ίδιοι την ειρήνη στον τόπο τους. Να απομονώσουν όλα τα ακραία στοιχεία, ακροδεξιούς, ακροαριστερούς, ύποπτες Μ.Κ.Ο., τοπικούς συμφεροντολόγους».

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο μεταναστευτικό κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δείχνει και το πλαίσιο στο οποίο αναμένεται να κινηθεί κατά τη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών του βορείου Αιγαίου.

Η συνάντηση αποτελεί άλλο ένα βήμα προς την εκτόνωση της έντασης που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα στα νησιά με αφορμή τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό. Πάντως, ο κ.Μητσοτάκης ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα προχωρήσει.

Στις 5 το απόγευμα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν οι δήμαρχοι της Χίου, της Σάμου και της Λέσβου καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες του Βορείου Αιγαίου για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση εμμένει στο ότι η συνάντηση με τους αιρετούς των νησιών δεν σηματοδοτεί κάποιου είδους αναδίπλωση από τα σχέδιά της, στο κέντρο των οποίων είναι η κατασκευή νέων κλειστών δομών. Το Μέγαρο Μαξίμου προτίθεται να τους ζητήσει να βρεθούν προ των πυλών των ευθυνών, εξηγώντας τους το κυβερνητικό σχέδιο και την πρόθεση τους να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.

Η συνάντηση θα γίνει στη σκιά της χυδαιότητας του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης και ενώ συνομιλεί τηλεφωνικά με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη ακούγεται να λέει «να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός» συνοδεύοντας την φράση με την αντίστοιχη κίνηση των χεριών του, η οποία δεν συνάδει με τον θεσμικό του ρόλο.Πολιτική