«Με την ίδια ταχύτητα που μπήκαμε στην ύφεση, με την ίδια ταχύτητα μπορούμε να βγούμε», εκτίμησε η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Νομίζω ότι το μεγάλο κέρδος για την χώρα είναι η επιστροφή της εμπιστοσύνης στην πολιτική. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι Έλληνες λένε ότι υπήρξε κράτος. Σήμερα έχουμε πεισθεί ότι υπάρχει ηγεσία, υπάρχει κράτος αποτελεσματικό και αυτό το πιστώνεται και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση», τόνισε η πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104, 6.
Στον απόηχο των τελευταίων δημοσκοπήσεων, σε δύο κρίσιμους τομείς, η αποφασιστική υπεράσπιση των συνόρων στον Έβρο και η γρήγορη ανταπόκριση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην πανδημία, τις ερμηνεύουν κατά την κ. Μπακογιάννη, η οποία τόνισε πως “το τρίτο μεγάλο στοίχημα για αυτήν την κυβέρνηση είναι να φέρει την οικονομία στα ίσα της”. Για το λόγο αυτό, “χρειάζεται ένα σταθερό τιμόνι και μία σοβαρότητα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση” υποστήριξε η ίδια, ξεκαθαρίζοντας πως “σήμερα η Ελλάδα δεν είναι το μαύρο πρόβατο”, αφού η κρίση απορρέει από την πανδημία και δεν οφείλεται σε διαρθρωτικές αδυναμίες.
«Με την ίδια ταχύτητα που μπήκαμε στην ύφεση, με την ίδια ταχύτητα μπορούμε να βγούμε» εκτίμησε η κ. Μπακογιάννη. Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, “δεν έχουμε κανένα λόγο να το συζητάμε” πρόσθεσε και παρέπεμψε στις σχετικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού.
Με φόντο την ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, η κ. Μπακογιάννη εξήγησε πως “η αποχή στα κόμματα όταν αποφασίζεται, αποφασίζεται για λόγους εσωκομματικούς είναι σαφές ότι υπήρχε εσωκομματική αντίδραση στον ΣΥΡΙΖΑ και προτίμησε ο κ. Τσίπρας να μην εκδηλωθεί”. “Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγραφεί η διαφωνία και από εκεί και πέρα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να ταυτιστούν με τον κ. Παπαγγελόπουλο και αυτοί εκφράζονται ποικιλοτρόπως” υπογράμμισε η πρώην υπουργός, ενώ “είναι μια περίπτωση από μόνος του” τόνισε αναφορικά με τη στάση του ΚΚΕ.
Κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα, “είναι πολυπαραγοντικό το θέμα το οποίο ενδεχομένως δημιουργεί στο Ερντογάν την ανάγκη να στραφεί στην Ευρώπη ξανά την οποία είχε σαφώς ξεχάσει τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια” εκτίμησε η κ. Μπακογιάννη, συνιστώντας, ωστόσο, υπομονή για την αποκρυστάλλωση της στάσης της Τουρκίας το επόμενο διάστημα.