Ο οργανισμός που ασχολείται με τον σωματικό καρκίνο εξετάζει τα στοιχεία για το κατά πόσο τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και άλλων μορφών.
Οι εμπειρογνώμονες όλου του κόσμου σε θέματα υγείας επισημαίνουν τους πιθανούς κινδύνους που κρύβει για την υγεία το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας.
Σύντομα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα γνωστοποιήσει αν κάποια κρέατα πρέπει να χαρακτηριστούν ως καρκινογόνα.
Ο Οργανισμός που ασχολείται με τον σωματικό καρκίνο εξετάζει τα στοιχεία για το κατά πόσο τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και άλλων μορφών.
Όμως, το Υπουργείο Υγείας λέει επίσης ότι το κόκκινο κρέας μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής.
Το κρέας είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών Β και ανόργανων αλάτων όπως είναι ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος.
Το κόκκινο κρέας είναι πιο σκούρο στο χρώμα λόγω των υψηλότερων επιπέδων της αιμοσφαιρίνης και της μυοσφαιρίνης, το σιδήρου.