5 Απριλίου 2020

Πλήγμα για του δημοκρατικούς λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου τους

4D31C565B025442900FF70EC32F31B77.jpgΠαραιτείται η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού κόμματος Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς μετά από τη διαρροή εσωτερικών email στον ιστότοπο WikiLeaks που θέτουν σε αμφισβήτηση την αμεροληψία της στη διαδικασία των προκριματικών του κόμματος.

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού κόμματος Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς, λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου των Δημοκρατικών, μετά από τη διαρροή εσωτερικών email στον ιστότοπο WikiLeaks που θέτουν σε αμφισβήτηση την αμεροληψία της στη διαδικασία των προκριματικών του κόμματος.

Από τα στοιχεία των 19.000 email προκύπτει ότι η Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς επεδίωκε να υπονομεύσει την υποψηφιότητα του Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα των Δημοκρατικών, υπέρ της Χίλαρι Κλίντον.

Τα νέα αυτά έχουν προκαλέσει αναταραχή στο Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς τα email δείχνουν ότι η Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή, το διοικητικό όργανο του Δημοκρατικού κόμματος, ευνόησε την Χίλαρι Κλίντον κατά τη κούρσα του προκριματικών.

Με βάση τις νέες αυτές κατηγορείς ο Μπέρνι Σάντερς ζήτησε την παραίτηση της Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς. Η εξέλιξη αυτή πλήττει το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος που επεδίωκε να δώσει μια εικόνα σταθερότητας, σε αντίθεση με την εικόνα που παρουσίασε το συνέδριο του Ρεπουμπλικανών.

Σημειώνεται ότι το συνέδριο θα χρίσει επισήμως τη Χίλαρι Κλίντον υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της η Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς αναφέρει σε ανακοίνωση της πως ελπίζει ότι η ομάδα της Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής θα έχει την ισχυρή υποστήριξη όλων των Δημοκρατικών ώστε να διασφαλισθεί ότι αυτό θα είναι το καλύτερο συνέδριο που έχει γίνει.Διεθνή