Υγεία

Στοιχεία για 14 αλλεργιογόνα πρέπει να δίνουν εστιατόρια και φαγάδικα

BDCBFF3CDE90E1A12AE854476DFB7945.jpgΗ νέα νομοθεσία επηρεάζει πολλές επιχειρήσεις εστίασης, όπως εστιατόρια, φούρνους, φαγάδικα, καταστήματα με σάντουιτς και άλλες.

Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο Σάββατο (13 Δεκεμβρίου) η νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει επιχειρήσεις που πωλούν μη συσκευασμένο φαγητό να δίνουν αναλυτικά στοιχεία για 14 κατηγορίες αλλεργιογόνων τροφίμων.

Η νέα νομοθεσία επηρεάζει πολλές επιχειρήσεις εστίασης, όπως εστιατόρια, φούρνους, φαγάδικα, καταστήματα με σάντουιτς και άλλες.

Κατ’ επανάληψη παραβάτες θα κινδυνεύουν με πρόστιμα.

Πωλητές που προσφέρουν τρόφιμα με τα παρακάτω συστατικά θα πρέπει πλέον να δίνουν σχετικές πληροφορίες στους καταναλωτές:

ΣέλινοΔημητριακά που περιέχουν γλουτένη (όπως σιτάρι και κριθάρι)Όστρακα (όπως καβούρι, αστακός)ΜαλάκιαΑυγά (συμπεριλαμβανομένων που είναι αλειμμένα με αυγό)ΨάριαΓάλαΜουστάρδαΞηρούς καρπούςΦιστίκιαΣουσάμιΣόγιαΔιοξείδιο του Θείου (που χρησιμοποιείται ως συντηρητικό σε αποξηραμένα φρούτα, ανθρακούχα ποτά, αλκοολούχα ποτά και άλλα)Κατηγορία φυτών γνωστά ως Λούπινα
Αναλυτικά ο ευρωπαϊκός νόμος ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Υγεία