12 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΤΟΥ: «Ο παραμυθάς Τσίπρας εμπαίζει τους Έλληνες…»

Με αφορμή την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα.

«Συνεχίζουν να αποκαλύπτονται οι ψεύτικες υποσχέσεις και τα παραμύθια του κ. Τσίπρα προς τους Έλληνες πολίτες. Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2017 επιβεβαιώνει τα…ψέματα του κ. Τσίπρα: τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο κ. Τσίπρας πρόπερσι και θα μείωνε πέρυσι. Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο δεν καταργήθηκε, αλλά αποτελεί βασικό εισπρακτικό μέσο της κυβέρνησης», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο κ. Αυγενάκης.

Ενώ στη συνέχεια επισήμανε: «Ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ για το τρέχον έτος θα γίνει όπως ακριβώς και πέρυσι, αφού, για άλλη μια φορά, δεν θα ισχύσει η υπόσχεση που είχε δώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της περσινής ΔΕΘ, όπου είχε υποσχεθεί ότι από το 2017 θα ισχύσει 100% απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για κάθε φορολογούμενο που πληροί κάποια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, αναφορικά με το εισόδημα, την επιφάνεια των κτισμάτων και τη συνολική αντικειμενική αξία αυτών».

Ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ σημείωσε επίσης ότι, παράλληλα «η προστασία της πρώτης κατοικίας «πήγε περίπατο» και πλέον χάρη στην «αριστερή» ευαισθησία οι πολίτες χάνουν τα σπίτια τους με ηλεκτρονικούς πλέον πλειστηριασμούς». ενώ έκανε λόγο για «θλιβερή κληρονομιά του κ. Τσίπρα, μια κληρονομιά ψεμάτων, μια κληρονομιά… παραμυθά που εμπαίζει τους Έλληνες πολίτες».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης υπενθύμισε τη δέσμευση της ΝΔ ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής της. «Απέναντι στα συνεχή ψέματα του κ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά τη γλώσσα της Αλήθειας, δεν δίνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, αλλά δεσμεύεται για συγκεκριμένα και άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.Μενού
Responsive Menu Clicked Image