Ο Νεοδημοκράτης

Κυβερνητικές πηγές για παροχές Κασσελάκη: Κάθε συνέντευξη του «κοστίζει» 10-15 δισ παραπάνω για τους φορολογούμενους

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στομ ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί τόνισαν πως κάθε του συνέντευξη «κοστίζει» 10-15 δις παραπάνω για τους Έλληνες φορολογούμενους με βάση τις νέες παροχές που ανακοινώνει.

Χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν «άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον κ. Κασσελακη.
Κάθε του συνέντευξη «κοστίζει» 10-15 δις παραπάνω για τους Έλληνες φορολογούμενους με βάση τις νέες παροχές που ανακοινώνει.
Έχει χάσει τον λογαριασμό, ξεπερνώντας ακόμα και τις εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ θα άλλαζε την Ευρώπη με τα γνωστά αποτελέσματα για όλους μας».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ τγια την αναφορά του σχετικά με τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας εξήγησε: “Μίλησα για έξτρα επένδυση της τάξης του 5% για την υγεία. Τώρα επενδύουμε μόνο 4,8%. Οι άλλες χώρες επενδύουν πολύ περισσότερο”. Για το κόστος σημείωσε ότι “αναπτυξιακά χάνουμε όταν δημοσιονομικά και υγειονομικά πεθαίνουμε” και πρόσθεσε: “Από το Ταμείο Ανάπτυξης μπορεί να βρεθούν χρήματα. Και έχουμε και ένα μαξιλάρι. Πρέπει να επενδύσουμε στην χώρα, δεν έχουμε κοινωνικό κράτος. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους όταν δεν τους παρέχουμε συνθήκες ασφάλειας. Έχουμε εθνικό σύστημα υπό κατάρρευση”.

Για την αδυναμία να βρεθούν γιατροί για τις απομακρυσμένες περιοχές που αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, ‘Αδωνις Γεωργιάδη είπε: “Ο κ. Γεωργιάδη είναι εκείνος που είχε πει πρόσφατα ‘ποιος ενδιαφέρεται για τα Τέμπη;’. Το ότι δεν προσέλκυσαν γιατρούς δείχνει ότι είναι αναποτελεσματικό αυτό που κάνουν. Δεν ξέρουν να διοικήσουν. Εμείς καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για γιατρούς και οδοντιάτρους σε απομακρυσμένες περιοχές που ξεκινά από ενίσχυση 1000 ευρώ και περιλαμβάνει μία σειρά κίνητρα. Το συνολικό κόστος είναι 35 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που ισοδυναμεί με ένα ευρώ ανά διανυκτέρευση από κάθε επισκέπτη. Η κυβέρνηση ελέγχεται από την ΕΕ για σπατάλη 2,5 δισ. ευρώ. Με 2,5 δισ. ευρώ δεν θα μπορούσαμε να στελεχώσουμε την υγεία; Η κρατική σπατάλη είναι ο τρόπος που φτωχοποιείται ο πολίτης”.

Παράλληλα αναφορικά με το Δημόσιο είπε πως το βασικό πρόβλημα είναι ότι το δημόσιο είναι υποστελεχωμένο. Ξέρετε ποιος πρέπει να αξιολογεί τους δημόσιους υπαλλήλους; Ο Έλληνας πολίτης”. Δεσμεύτηκε “θα επαναφέρω 13ο και 14ο μισθό”.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ο Νεοδημοκράτης