Ο ΝεοδημοκράτηςΠολιτική

Συνέδριο Ν.Δ.: Μάχη κατά της χαλαρής ψήφου με περιοδείες Μητσοτάκη και υπουργών σε όλη την Ελλάδα για τις ευρωεκλογές

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου της ΝΔ έληξε χωρίς ιδιαίτερες εσωκομματικές τριβές -πράγμα πρωτοφανές για κόμμα που είναι τόσα χρόνια στην κυβέρνηση-αλλά με ένα κοινό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και των κορυφαίων στελεχών του κόμματος για συσπείρωση δυνάμεων ενόψει της δύσκολης εκλογικής μάχης του Ιουνίου. Όλοι όσοι ανέβηκαν στο βήμα του Ζαππείου υπογράμμισαν με ένταση ότι, παρά τις όποιες αστοχίες και λάθη υπήρξαν, οι πολίτες πρέπει να επαναβεβαιώσουν τη στήριξη τους στο κυβερνών κόμμα, προκειμένου να μην υπάρξουν ρίσκα ως προς την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα.

Ο στόχος, βεβαίως, είναι το ποσοστό της ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου να έχει το «3» μπροστά και για να συμβεί αυτό το επόμενο διάστημα θα υπάρξει πλήρης κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού. Τις επόμενες μέρες μένει να ανακοινωθεί και ποιος θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Μπρατάκο στη θέση του επικεφαλής του εκλογικού αγώνα του κόμματος, ενώ αναμένονται και οι οριστικές ανακοινώσεις για το ευρωψηφοδέλτιο. Γι’ αυτό, ο κ. Μητσοτάκης αναζητεί ονόματα που να κάνουν «γκελ» στην κοινωνία, ενώ από αύριο ξεκινά η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τα κόμματα στον Άρειο Πάγο. Η οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη υποψηφίων αναμένεται στις 24 Απριλίου.

Στο προκείμενο, ο κ. Μητσοτάκης και οι «κορυφαίοι» του κόμματος μπαίνουν όλο και πιο συστηματικά στη μάχη. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί τη Δευτέρα στη Ρόδο, ενώ την Τρίτη προγραμματίζεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Κυριάκο Πιερρακάκη για την παρουσίαση της πλατφόρμας κατά του bullying στην Πολίχνη. Ακολούθως ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σε καφέ της Σταυρούπολης. Η Βόρεια Ελλάδα θα είναι στα πρωθυπουργικά ραντάρ για τις περιοδείες των επόμενων εβδομάδων, με δεδομένες τις διαρροές στα δεξιά της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες εβδομάδες θα βγουν στον δρόμο και κομματικά κλιμάκια που ετοιμάζονται σε συνεννόηση ΝΔ-Μεγάρου Μαξίμου. Τα κλιμάκια θα αποτελούνται από υπουργούς, βουλευτές και γενικούς γραμματείς του κόμματος και θα καλύψουν, όπως και στις εθνικές εκλογές, όλη την επικράτεια. Άλλωστε, για τη ΝΔ η μάχη των ευρωεκλογών έχει χαρακτηριστικά εθνικών εκλογών, υπό την έννοια ότι ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει την ανάγκη να μην επικρατήσει η λογική της χαλαρής ψήφου.

Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα κλείσει τις εργασίες του γαλάζιου συνεδρίου με την ομιλία του που θα αποτελέσει και το ουσιαστικό εναρκτήριο λάκτισμα για την προεκλογική περίοδο, ενώ στο Ζάππειο θα βρεθεί και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία διεκδικεί με το χρίσμα του ΕΛΚ μια δεύτερη πενταετία στην Κομισιόν, μέσα σε ένα άρδην διαφορετικό περιβάλλον στην Ευρώπη, με προβλεπόμενη τη σημαντική άνοδο της ακροδεξιάς σε πολλές χώρες.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ο Νεοδημοκράτης