SelectedΠολιτική

Βασίλης Κικίλιας: «Η Ν.Δ. μπορεί να βελτιώσει το μνημόνιο»

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZX Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας Βασίλης Κικίλιας υποστηρίζει ότι οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των «ερασιτεχνών της Αριστεράς» και των «πρακτικών ανθρώπων που δίνουν λύσεις». Ασκεί επίσης σκληρή κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση αναφορικά με το Μεταναστευτικό σημειώνοντας ότι «ο χειρισμός του προβλήματος επί Τσίπρα έγινε στο πλαίσιο του διεθνισμού της Αριστεράς και γι’ αυτό ήρθε το τσουνάμι».

– Μια κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει τα περιθώρια βελτίωσης της υπογραφείσας και ψηφισθείσας συμφωνίας; Ποια σημεία της πρέπει να αλλάξουν; Η κυβέρνηση που θα προκύψει με κορμό τη Ν.Δ. μπορεί να βελτιώσει την υπογραφείσα από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο συμφωνία, γιατί έχει δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και έντιμης συνεργασίας με τα μέλη της Ευρωζώνης. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να δώσει τη μάχη της φοροελάφρυνσης. Η Ελλάδα είναι το μόνο μέλος της Ευρωζώνης που με τη συμφωνία Τσίπρα οι πολίτες της θα πληρώσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 12,3 δισ. ευρώ σε φόρους. Αυτό δεν υπάρχει!  Από τις 21 Σεπτεμβρίου κιόλας πρέπει να επανεξεταστούν οι αντικειμενικές αξίες, ώστε ο ΕΝΦΙΑ να λάβει διαστάσεις ανεκτής φορολόγησης και όχι φοροαρπαγής. Η φορολογική λογική του κ. Τσίπρα, ως δήθεν ανακατανομή βαρών, είναι μία ακόμη απάτη της πρώτη φορά Αριστερά κυβέρνησης.  Η συνεχής προσθήκη νέων φόρων και η άκριτη συντήρηση των παλαιών ενδυναμώνουν τη φοροδιαφυγή, καταλύουν οριστικά την αγορά και επιβάλλουν στον πολίτη να δουλεύει -αν δουλεύει- για να πληρώνει φόρους. Ανάσα καμιά. Η αντιμετώπιση του προβλήματος θα ξεκινήσει από μηδενική βάση.

– Θεωρείτε ότι είναι εφικτός ο σχηματισμός μεγάλου συνασπισμού με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση; Θεωρώ ότι πρωτίστως επιβάλλεται να δείξουμε τον πατριωτισμό μας. Οτι το εθνικό συμφέρον βρίσκεται πάνω από τις ιδεοληψίες όλων μας. Οποιος δεν κάνει την υπέρβαση που απαιτούν οι περιστάσεις και οι πολίτες, θα πληρώσει το κόστος. Αναρωτιέμαι: αν ο κ. Τσίπρας δεν δεχθεί να συνεργαστεί, θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση;

– Τι έχετε να πείτε σε έναν ψηφοφόρο που υποστηρίζει ότι «είτε Ν.Δ. ψηφίσω είτε ΣΥΡΙΖΑ, μνημόνιο θα εφαρμοστεί»; Του λέω ότι αυτό είναι η αλήθεια, αλλά προσθέτω ότι έχει σημασία ποιος θα το εφαρμόσει. Εκείνος που διώχνει τις επενδύσεις και επομένως κλείνει επιχειρήσεις και αυξάνει κάθετα την ανεργία; Εκείνος που έχει κρατικιστικές εμμονές και θέλει το κράτος επιχειρηματία και τις τράπεζες κλειστές; Εκείνος που θέλει στη διοίκηση κομματικές ταυτότητες και όχι ικανά πρόσωπα με αξιοκρατικά κριτήρια; Εκείνος που σε οκτώ μήνες δεν μπόρεσε γιατί δεν ήξερε πώς να απορροφήσει 1 ευρώ από το ΕΣΠΑ, με συνέπεια να χαθούν δισεκατομμύρια ευρώ; Εκείνος που δεν έχει αξιοπιστία στην Ευρωζώνη;  Ζυγίζουμε και αποφασίζουμε. Θα επιλέξουμε και πάλι ερασιτέχνες της Αριστεράς που έχουν δουλέψει μόνο στο κόμμα ή πρακτικούς ανθρώπους που θα δώσουν λύσεις;

– Τι έχετε να πείτε σε εκείνους τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που τα τελευταία χρόνια έκαναν άλλες πολιτικές επιλογές;  Λέω ότι οι τότε συνθήκες επέτρεπαν αποφάσεις πειραματισμών. Τώρα, είναι τόσο κρίσιμες που δεν χωρούν παιχνίδια. Ή πάμε όλοι μαζί μπροστά για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο ΣΥΡΙΖΑ που μας κόστισε 90 δισ. ή καταδικάζουμε την Ελλάδα. Καθαρές κουβέντες.

– Η νέα ηγεσία της Ν.Δ. επιχειρεί άνοιγμα στον λεγόμενο μεσαίο χώρο. Εκτιμάτε ότι είναι ο χώρος που μπορεί να δώσει την εκλογική νίκη; Τη νίκη σε όλες τις μεταπολιτευτικές εκλογικές αναμετρήσεις τη δίνει ένα 10% μετακινούμενων ψηφοφόρων, χωρίς κομματική ταυτότητα, που ιδεολογικά τοποθετούνται σε όλο το εύρος του πολιτικού χάρτη. Αυτοί έδωσαν μια ευκαιρία στον κ. Τσίπρα. Πιστεύω ότι τώρα θα μας εμπιστευθούν, με την απαίτηση να αποδείξουμε όχι μόνο ότι μπορούμε, αλλά ότι θα προβούμε και σε ανανέωση των δυνάμεών μας.

– Το Μεταναστευτικό έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Θεωρείτε ότι δημιουργήθηκε από λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης ή λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή;  Και τα δύο! Οπότε το μείγμα είναι εκρηκτικό. Ενα σας λέω: από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο οκτάμηνο απορροφήθηκε το 3,57%, ήτοι έξοδα για χαρτικά και ίσως πρόσληψη ενός προσώπου στη διαχειριστική αρχή. Δηλαδή απολύτως τίποτα! Μόλις τώρα ο πολύπειρος και πολύτιμος υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης εκπόνησε πρόγραμμα απορρόφησης. Ο χειρισμός του προβλήματος επί Τσίπρα έγινε στο πλαίσιο του διεθνισμού της Αριστεράς και γι’ αυτό ήρθε το τσουνάμι.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected