Πολιτική

Καιρίδης: Η Ελλάδα προβάλλει ως παράδειγμα προς μίμηση για το μεταναστευτικό

Για την υπερψήφιση της τροπολογίας για την άδεια μεταναστών μίλησε στο MEGA ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.

O Δημήτρης Καιρίδης, τόνισε πως η Ελλάδα έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη με την υπερψήφιση της τροπολογίας.

«Σε μία Ευρώπη που φλέγεται από το μεταναστευτικό και στο οποίο είναι πολύ δύσκολο να νομοθετήσεις πια, γιατί είναι ένα πολωμένο και διχαστικό ζήτημα, βλέπετε τι έγινε στη Γαλλία, που καταψηφίστηκε η προσπάθεια μεταρρύθμισης του Μακρόν, η οποία λίγο πολύ είναι ίδια με τη δική μας. Αυστηροποιεί από τη μία και από την άλλη επιτρέπει στους διαμένοντες επί μακρόν τη νόμιμη εργασία. Εκεί που απέτυχε ο Μακρόν, η ελληνική κυβέρνηση μόνη στην Ευρώπη όχι μόνο νομοθετεί, αλλά δημιουργεί και ευρύτερες συναινέσεις των 262», είπε ο υπουργός.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxswmw44wxvd)

«Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι μπορεί να είσαι πολύ αυστηρός στο μοντέλο της μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά ταυτόχρονα και στη διευκόλυνση της νόμιμης μετανάστευσης με όρους που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. Σήμερα η Ελλάδα προβάλλει ως το παράδειγμα προς μίμηση εκεί που απέτυχε ο Μακρόν και οι υπόλοιποι. Όλες οι ευρωπαίκές κυβερνήσεις έχουν μεγάλο πρόβλημα με το ζήτημα αυτό».

«Υπάρχει ένα παράδοξο εδώ. Ενώ στην παράνομη μετανάστευση, για το πώς χειρίζεσαι τους αιτούντες άσυλο υπάρχει διεθνής νόμος και ευρωπαϊκές οδηγίες, στη νόμιμη μετανάστευση υπάρχει απόλυτη εθνική δικαιοδοσία», συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Καιρίδης τόνισε στο MEGA πως η ρύθμιση αυτή απαντά στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας, ενώ υπογράμμισε πως δεν υποτιμά τις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας όσον αφορά τους κινδύνους που εγκυμονεί η τροπολογία.

«Γι’ αυτό και λέμε ότι είμαστε αυστηροί σε θέματα ασφάλειας και προστασίας των συνόρων. Δεν θεωρώ ότι ο κακοποιός θα πάει να καταγραφεί, ότι θέλει άδεια διαμονής, να πληρώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Από ένα σημείο και μετά η κουβέντα αυτή έχει και στοιχεία παραλογισμού. Πορφανώς υπάρχουν ανησυχίες, προφανώς γίνονται έλεγχοι».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική