Πόσο ευτυχισμένους μπορεί να κάνει μερικούς επιστήμονες ένα ωμό αυγό; Απερίγραπτα. Ειδικά, όταν πρόκειται για αυγό το οποίο νωρίτερα είχε… βράσει!
Κι όμως είναι αλήθεια. Μία ομάδα επιστημόνων, από πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και της Αυστραλίας πήρε ένα σφιχτό βρασμένο αυγό και το ξαναέκανε ωμό, προσθέτοντας ουρία, μία οργανική ένωση.
Με αυτό τον τρόπο, κατάφεραν να διασπάσουν τις πρωτεΐνες του και να το επαναφέρουν σε υγρή μορφή, πριν χρησιμοποιήσουν μηχανή για να «συναρμολογήσουν» τα διαλυμένα μέρη του. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η ανακάλυψη μπορεί να αλλάξει πολλούς τομείς, μειώνοντας το κόστος της θεραπείας για τον καρκίνο, αλλά ακόμη και της κατασκευής τυριού!
Αυτό που δεν διευκρίνισαν οι επιστήμονες, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι το αν το αυγό παραμένει βρώσιμο ακόμη και μετά από αυτή την επεξεργασία.