26 Απριλίου 2019

43 ΚΕΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Που θα τα σβήσει και τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τον 43ο χρόνο ζωής της συμπληρώνει σήμερα η ΝΔ, από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δημοσίευε την Ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένατος αρχηγός στην ιστορία του, προγραμματίζει να τιμήσει την επέτειο από το Μενίδι.

Σε μια συμβολική κίνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να επισκεφθεί μία εκ των πιο υποβαθμισμένων περιοχών της Αττικής, που μαστίζεται από σημαντικά προβλήματα όπως η ανεργία και η ασφάλεια, σε μια ακόμα προσπάθεια να δείξει ότι βρίσκεται δίπλα στον πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί στην ίδια περιοχή στις 11 Σεπτεμβρίου για τον αγιασμό στο δημοτικό σχολείο όπου είχε βρει τραγικό θάνατο ένας μαθητής από αδέσποτη σφαίρα τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο η επίσκεψη είχε ματαιωθεί. Το βασικό επιχείρημα βάσει του οποίου αποφασίστηκε η συγκεκριμένη λαϊκή συνοικία είναι πως η ΝΔ είναι εξ αρχής ένα λαϊκό, φιλελεύθερο κόμμα και δεν θα μπορούσε παρά να στέκεται κοντά στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας και να αγωνίζεται, όπως μπορεί, για την επίλυσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του προέδρου της ΝΔ στα γραφεία της τοπικής ΝΟΔΕ θα είναι ακραιφνώς κομματική, μέσα από την οποία θα εξαπολύσει νέα σφοδρή επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ θα απευθύνει μήνυμα ομοψυχίας και συστράτευσης σε όλα τα γαλάζια στελέχη.

Για μία ακόμη φορά, δύο 24ωρα μετά το μήνυμα-απάντηση προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στον τόπο. Θα διαμηνύσει ότι η ΝΔ θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, όχι απλά για να φύγει «μια κακή, ηθικά απαξιωμένη κυβέρνηση», αλλά για να μπορέσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του να εφαρμόσουν ένα σχέδιο που «θα κάνει καλύτερη την Ελλάδα και ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής των πολιτών». Μια νέα δική του κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα είναι ικανή να υλοποιήσει μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, προσελκύοντας περισσότερους επενδυτές και ανακτώντας «τη χαμένη μας αξιοπιστία».

Θετικές προτάσεις

Η κριτική, θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τα κομματικά στελέχη που θα παραστούν στην εκδήλωση, θα πρέπει πάντα να συνοδεύεται και από θετικές προτάσεις, εποικοδομητικές για την κοινωνία, προκειμένου ο κόσμος «να αισθάνεται ότι μπορεί να ελπίζει στη ΝΔ».

Την ίδια ώρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση μελετούν το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε στην Βουλή η κυβέρνηση, με την πρώτη εικόνα που αποτιμά το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ να αποτυπώνει «επιπλέον θυσίες για τους οικονομικά αδύναμους».

Ιδιαίτερη δε έμφαση δίνεται -όπως λένε στην ηγετική ομάδα- στα «νέα μέτρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ που θα επιβληθούν το 2018», και σε αυτό το σημείο αναφέρουν ως τα πιο τρανταχτά παραδείγματα τις νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο, τις πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και στα οικογενειακά επιδόματα, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και της έκπτωσης φόρου για ιατρικές εξετάσεις, την επέκταση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τον φόρο διαμονής, καθώς και τις πρόσθετες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η αποψινή κομματική εκδήλωση στο Μενίδι κρατά στην Αθήνα τελικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αύριο εντέλει θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για το 2ο Thessaloniki Summit 2017, το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος με θέμα: «Ισχυρή και Ανταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο». Ακολούθως ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιοδεύσει στους νομούς Κιλκίς και Σερρών.Μενού
Responsive Menu Clicked Image