25 Απριλίου 2019

Άδωνις: Να σταματήσουν τώρα οι διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια

Την άμεση παύση των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ για την ονομασία της χώρας, αν αυτή δεν είναι erga omnes ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε σημερινή του συνέντευξη, ξεκαθαρίζοντας ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπαίνουν «σε καμία συζήτηση, αν το όνομα δεν είναι erga omnes». Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι αν ο πρωθυπουργός «συζητά για όνομα, που δεν είναι erga omnes, να μην σας πω τι διαπράττει. Δεν θέλω να λέω βαριές κουβέντες».

«Αν γίνεται συζήτηση από τον Έλληνα πρωθυπουργό για όνομα που δεν είναι erga omnes, τότε o κ. Τσίπρας έχει προχωρήσει σε μια πράξη, που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια και πρέπει να σταματήσει τη διαπραγμάτευση» είπε. Σημείωσε ακόμη, ότι «στην ενημερωση που έκανε ο κ. Κοτζιάς, έχει πει τα εντελώς αντίθετα» και αναρωτήθηε «γιατί χθες δεν είχαμε ανακοίνωση μετά τη συνέντευξη Ζάεφ;».

Αναφερόμενος στη θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό, τόνισε ότι «θα αφήσουμε το όνομα τελευταίο και θα λύσουμε όλα τα άλλα. Θα αναθεωρήσουν πρώτα το Σύνταγμά τους, για να βγάλουν όλο τον αλυτρωτισμό τους».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image