19 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΝΟΥΣ! El Pais: Πάμε για «Kolotumba» όπως του Τσίπρα

Ενας πολιτικός όρος που πρωτοχρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα για να χρακτηρίσει την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, τώρα κάνει το γύρο της Ισπανίας.

«Το Kolotumba είναι μια ελληνική πολιτική έννοια που σημαίνει το να κάνει κανείς στροφή 180 μοιρών» λέει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, έκανε τον όρο… παγκοσμίως γνωστό μετά από το δημοψήφισμα για το σχέδιο διάσωσης της χώρας.

Στο συγκεκριμένο άρθρο του υπό τον τίτλο: «Οι Βρυξέλλες αρνούνται να ασκήσουν κάθε είδους διαμεσολάβηση» ο Claudi Perez, σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατέληξε να κάνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ζήτησε από τους ανθρώπους: Ζήτησε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, παρά την απόρριψη των Ελλήνων. Κάνοντας έτσι τους παραλληλισμούς με την Καταλονία.

«Οι Βρυξέλλες μίλησαν την Τρίτη για το kolotumba α λα… Καταλανικά» συνεχίζει το δημοσίευμα. Και προσθέτει: «Ο πρόεδρος Puigdemont ζητά τη μεσολάβηση της ΕΕ σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεθνοποίησης.

Η αρχική απάντηση από τις Βρυξέλλες, με την ελπίδα ότι το σώμα των επιτρόπων – το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ – εγκρίνει αυτή τη θέση, είναι ότι δεν θα υπάρξει τέτοια διαμεσολάβηση.

Η Επιτροπή έχει μέχρι στιγμής απορρίψει αυτόν τον ρόλο. Θα το υποθέσω μόνο αν το ζήτησε η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι. Και ο Ραχόι δήλωσε σαφώς σε αυτή την εφημερίδα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την περασμένη Κυριακή, ότι δεν θα ζητήσει με κανέναν τρόπο μια ευρωπαϊκή ή διεθνή διαμεσολάβηση».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image