23 Μαΐου 2019

«ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ!» Την παραίτηση του Κουρουμπλή ζητά η ΝΔ

«Μετά την σημερινή επιβεβαίωση της Εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας (ΕΜSA), κυρίας Russeva, ότι η Κυβέρνηση έστειλε το αίτημα συνδρομής το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Κουρουμπλής είναι ψεύτης με σφραγίδα και αναμένουμε την παραίτησή του».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη θαλάσσια ρύπανση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου στον Σαρωνικό.

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η κ. Russeva ανέφερε πως το αίτημα της Ελλάδας προς τον Οργανισμό έφτασε στις 12 Σεπτεμβρίου αργά το βράδυ. Τόνισε παράλληλα πως υπάρχουν 16 πλοία πάντα σε αναμονή και άμεσα διαθέσιμα και η έγκριση επιχειρήσεων δίνεται 24 ώρες μετά την υπογραφή συμβολαίου με την εκάστοτε χώρα μέλος.

Κουρουμπλής: O Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της EMSA Radina Russeva (Ραντίνα Ρούσεβα), όπως δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι καλά ενημερωμένος, απάντησε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ανέφερε ότι «το ελληνικό αίτημα προς την EMSA κατατέθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και όχι στις 13 όπως υποστηρίζει τόσες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης. Δηλαδή κατατέθηκε δύο ημέρες μετά το ναυάγιο και όχι τέσσερις όπως λέει ο αρχηγός της Ν.Δ. Θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι το ναυάγιο έγινε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και όχι το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου».

Αναφορικά με τα 16 πλοία που έχει διαθέσιμα ο EMSA ανά πάσα στιγμή, υπογράμμισε τα εξής: «Αρκεί να σκεφτεί κανείς, ποιο πλοίο είναι προτιμότερο. Αυτό που είναι ήδη στην Ελλάδα ή το πιο κοντινό στην Ελλάδα, το οποίο ήταν στη Μάλτα και με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 10 κόμβων που αναπτύσσει, θα ερχόταν σε 3,5 ημέρες; Προφανώς το ελληνικό πλοίο, το οποίο ανέλαβε υπηρεσία, αμέσως μόλις τελείωσε την αποστολή που εκτελούσε», αναφέρει.

Είχαν προηγηθεί νωρίτερα σήμερα οι στιγμές έντασης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της επιτροπής Περιβάλλοντος στη Βουλή. Στην αίθουσα βρισκόταν και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο κ. Κουρουμπλής θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, ενώ είπε πως ο υπουργός είναι εδώ ως «υπόλογος». «Θέλατε τρεις μέρες για να καταλάβετε τι έχει γίνει. Τι κάνατε στο Λονδίνο; Τι εξηγήσεις έχετε να δώσετε για το γεγονός ότι ένα πλοίο το οποίο ξεκάθαρα δεν έπρεπε να πλέει κρίθηκε αξιόπλοο από το υπουργείο σας. Πείτε μου ποιος λέει ψέματα. Οι δήμαρχοι ή εσείς που μάλλον δεν αντιληφθήκατε το μέγεθος του προβλήματος. Στην αυτοψία που έκανα εγώ στην περιοχή είδα δημάρχους οργισμένους να λένε ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση ή κατεύθυνση», ανέφερε.Μενού
Responsive Menu Clicked Image