15 Φεβρουαρίου 2019

Η γελοιότητα των ΑΝΕΛ: Αν το ΝΑΤΟ λέει άλλα… κόβουν την ανακοίνωση

Συνέχεια στο σόου… άρνησης πραγματικότητας που είχε δώσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο αρχηγός τους, Πάνος Καμμένος, έδωσαν οι ΑΝΕΛ για το θέμα της ΠΓΔΜ και της πρόσκλησης ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Έτσι, το κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει τα… «ψέματα του Κυριάκου και του Ζάεφ», όπως γράφει, που «θέλουν να μας διχάσουν» σχετικά με το τι έγινε απέναντι στα Σκόπια.

Και η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του Καμμένου στη Σύνοδο, παρέπεμψε αρχικά στη δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ πως «προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ στον ευρωατλαντικό οργανισμό είναι η θετική ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος και της συνταγματικής αναθεώρησης».

Ανέφερε στη συνέχεια και τμήμα της Διακήρυξης του ΝΑΤΟ: «Στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου αποφασίσαμε ότι το ΝΑΤΟ θα μεταθέσει την πρόσκληση στην πΓΔΜ για να μπει στη Συμμαχία, μόλις βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών… Η πλήρης εφαρμογή όλων των προκαθορισμένων εσωτερικών διαδικασιών, με σεβασμό στη συμφωνία για την επίλυση του ονόματος, είναι προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της ενταξιακής διαδικασίας», ανέφερε η διακήρυξη.

Σε αυτές τις παραπομπές εξαντλείτο η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.

Έλειπε βέβαια ένα σημείο από τη Διακήρυξη του ΝΑΤΟ. Οι ηγέτες ανέφεραν: «Καλωσορίζουμε την ιστορική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων στην επίλυση της ονομασίας. Σε συνάρτηση με την πολιτική μας, αποφασίσαμε να προσκαλέσουμε την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες για να ενταχθούν στη Συμμαχία μας».

Έλεπε δηλαδή η… λεπτομέρεια πως η ΠΓΔΜ πήρε την πολυπόθητη πρόσκληση.

Προφανώς αποτιμήθηκε ως δευτερεύον. Όμως φαίνεται πως αν η Διακήρυξη του ΝΑΤΟ δεν βολεύει, τότε… τόσο το χειρότερο για την Διακήρυξη.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image