22 Ιανουαρίου 2019

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Καμία λογική ανταλλαγής και συμψηφισμού

Στη Μονάδα που υπηρετούσε ο Γιώργος Μπαλταδώρος βρέθηκε ανήμερα του Αγίου Γεωργίου ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη δήλωσή του αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Ταγίπ Ερντογάν στην τηλεοπτική του συνέντευξη για ανταλλαγή των 8 Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται χωρίς κατηγορητήριο στην Αδριανούπολη.

«Η Ελλάδα επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Δεν μπορεί να δεχθεί, όμως, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε πολιτικές οι οποίες αντιβαίνουν στους κανόνες καλής γειτονίας. Καλώ και σήμερα, από εδώ από την Τανάγρα, την Τουρκία να απελευθερώσει αμέσως τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, οι οποίοι κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφάλειας. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού» τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και από την 331 Μοίρα, στην οποία υπηρετούσε ο ήρωας Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα: Η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ισχυρή και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ακμαίο.»

Ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας που συνοδεύει τον πρόεδρο της ΝΔ, ανέβασε στο Twitter αυτό το βίντεο:Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image