14 Δεκεμβρίου 2018

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μιλάς ως εκπρόσωπος του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

ImageHandlerΕτοιμοπόλεμος για την δεύτερη, μέσα σε εφτά μήνες, μονομαχία για την έξαρση της εγκληματικότητας στη χώρα και τα φαινόμενα ανομίας, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να απολογηθεί στα θύματα που προκάλεσαν στην ελληνική κοινωνία οι εγκληματίες που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου  , ενώ προανήγγειλε ότι ο συγκεκριμένος Νόμος θα καταργηθεί όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.
Σε υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναγνωρίσει τα λάθη του και να αλλάξει πολιτική γιατί το συμφέρον του πολίτη που σήμερα νοιώθει ανασφαλής είναι πάνω από την προσωπική πολιτική. «Για τη ΝΔ η ασφάλεια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη. Λέμε όχι στον φόβο και στην ανομία. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλεια των πολιτών. Η αστυνομία θα επιστρέψει στις γειτονιές. Ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί. Κανείς δεν θα απειλείται. Όσοι εγκληματούν θα έχουν συνέπειες. Θα υπάρξει σεβασμός στα δικαιώματα όλων, αλλά πρώτα απ’ όλα στα δικαιώματα των πολιτών. Ασφαλείας και αξιοπρεπείς πολίτες σε μια ασφαλής και αξιοπρεπή Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι κατά την δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος της διαπλοκής των φιλικών προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, σημειώνοντας «εκφράζετε το παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Αναλυτικότερα η τοποθέτηση  του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή έχει ως εξής:

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας και ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση ανασφάλειας και ανομίας που ζουν οι Έλληνες πολίτες.
Ήδη από την αρχική του τοποθέτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του υπενθύμισε όταν ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει «ανεπίκαιρο» το θέμα της εγκληματικότητας όταν είχε έρθει πρώτη φορά στη Βουλή. «Εκτός εάν θέλετε να μιλήσουμε για την υπερφολόγηση και να πείτε κι εσείς για τις σαρανταποδαρούσες και τέτοιες σαχλαμάρες. Ο κόσμος δεν σας ανέχεται άλλο».
Συγχαίροντας την Ελληνική Αστυνομίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις τελευταίες επιτυχίες της σημείωσε: «Η ΕΛΑΣ, όταν την αφήνετε κάνει σωστά την δουλειά της. Ποιος όμως άνοιξε την πόρτας των εγκληματιών για να επιστρέψουν στην κοινωνία; Η Κυβέρνηση Τσίπρα και ο Νόμος Παρασκευόπουλου άνοιξε την πόρτα στους εγκληματίες».

«Ο νόμος Παρακευόπουλου έβγαλε τους εγκληματίες από τα κελιά»
Σκληρός απέναντι στη στάση της κυβέρνησης και την ανοχή της σε φαινόμενα εγκληματικότητας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας: «Η σύλληψη του 29χρονου τρομοκράτη που έστελνε τρομοδέματα έγινε με ένα νομοθέτημα, που εσείς στο παρελθόν είχατε καταψηφίσει. Το νόμο για την σύλληψη με βάση το γενετικό υλικό. Η επιτυχία της σύλληψης βασίστηκε στο δικό μας νόμο. Εσείς καταφέρατε να βγάλετε τους εγκληματίες από τα κελιά τους. Πολλοί από αυτούς επέστρεψαν στο έγκλημα. Ορισμένοι δυστυχώς υπέπεσαν σε πράξεις σοβαρότερες από αυτές που είχαν καταδικαστεί».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στα σκληρά περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητες με άγρια εγκλήματα στα οποία πρωταγωνιστούσαν δράστες που είχαν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να απολογηθεί στα νέα θύματα που δημιούργησαν οι δράστες.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά στην συνέχεια στα «τοπωνύμια» της εγκληματικότητας, κάνοντας λόγο για τα Εξάρχεια, αλλά και τα Πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας την ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση στα φαινόμενα βίας στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και στους πανεπιστημιακούς χώρους.
Ρουβίκωνας και Εξάρχεια
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι η κυβέρνησή του δεν επιτρέπει στους ίδιους αστυνομικούς που εξιχνίασαν την απαγωγή Λεμπιδάκη να συλλάβουν τους δράστες της επίθεσης σε έναν φοιτητή με ειδικές ανάγκες, ενώ έκανε λόγο και για την δράση του Ρουβίκωνα.
«Κάποιοι θεωρούν ότι τα «παιδιά αυτά» κάνουν απλά επαναστατική γυμναστική. Τα Εξάρχεια εξάγουν τρομοκρατία. Δεν μπορώ να εξηγήσω την ανοχή της απέναντι σ’ αυτή την περιοχή. Γνωρίζετε ή όχι στα Εξάρχεια υπάρχουν γιάφκες με όπλα. Γνωρίζετε ότι από αυτή την περιοχή έχουν ξεπεταχτεί οι νέες γενιές τρομοκρατίας; Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι έχουν εντολή να μην επέμβουν στις περιπτώσεις επιθέσεων στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Το γνωρίζετε»;

«Καλλιεργήσατε επί χρόνια μια προκατάληψη εναντίον της αστυνομίας»

Κανείς Έλληνας δεν πρέπει να ζει με το φόβο, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας αναφορά και στο κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας που επικρατεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Για όλη αυτή την κατάσταση, έχετε ευθύνη κ. Τσίπρα, γιατί οι επιχειρήσεις κατά της παραβατικότητας έχει περιοριστεί στο ελάχιστο. Ακυρώθηκε στην πράξη το σχέδιο για πεζές περιπολίες, ενώ καταργήθηκε η ομάδα ΔΕΛΤΑ κατ’ απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Ρουβίκωνα. Έχετε υποχρέωση να μας πείτε σήμερα ως πρωθυπουργός όχι μόνο τι θα κάνετε, αλλά να πάρετε και θέση για την εγκληματικότητα.
Στη Δημοκρατία η βία είναι καταδικαστέα απ’ όπου κι αν προέρχεται. Αυτή είναι η δική μας θέση. Καλλιεργήσατε επί χρόνια μια προκατάληψη εναντίον της αστυνομίας. Εσείς ο ίδιος πριν από λίγα χρόνια λέγατε να αφοπλιστεί η αστυνομία και να καταργηθούν τα ΜΑΤ.

Όλοι έχουμε την ιστορία μας. Πώς θα παρουσιάζατε τις σημερινές επιτυχίες της αστυνομίας; Με νεροπίστολα; Σας θυμίζω ότι είχατε χαρακτηρίσει τα ΜΑΤ ως παρακρατικές συμμορίες. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε; Ανακαλέστε όλα όσα λέγατε μέχρι στιγμής, ή παραδεχτείτε ότι και στα θέματα ασφάλειας είχατε αυταπάτες».

Τέλος, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναγνωρίσει τα λάθη του και να αλλάξει πολιτική γιατί το συμφέρον του πολίτη που σήμερα νοιώθει ανασφαλής είναι πάνω από την προσωπική πολιτική. Για τη ΝΔ η ασφάλεια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη. Λέμε όχι στον φόβο και στην ανομία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλεια των πολιτών. Η αστυνομία θα επιστρέψει στις γειτονιές. Ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί. Κανείς δεν θα απειλείται. Όσοι εγκληματούν θα έχουν συνέπειες. Θα υπάρξει σεβασμός στα δικαιώματα όλων, αλλά πρώτα απ’ όλα στα δικαιώματα των πολιτών. Ασφαλείς και αξιοπρεπείς πολίτες σε μια ασφαλής και αξιοπρεπή Ελλάδα».

«Δεν σέβεστε την μνήμη του Ζαφειρόπουλου»

Στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε, σε υψηλούς τόνους, στις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα.

«Κάνατε κολωτούμπες στα πάντα, αλλά δεν αλλάξατε την τακτική των προσωπικών επιθέσεων. Τώρα θυμηθήκατε την Ελληνική Αστυνομία; Μου ζητήσατε να ζητήσω συγνώμη από την ΕΛΑΣ. Εσείς και οι δικοί σας σύντροφοι αποκαλούσατε τους αστυνομικούς «γουρούνια και δολοφόνους». Εσείς να ζητήσετε συγνώμη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Στις αιχμές του πρωθυπουργού ότι «οργανώθηκε η σημερινή συζήτηση», ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Είχατε σήμερα το θράσος να σταθείτε σήμερα εδώ και να θυμίσετε τι έγινε στη χώρα το 2012-13. Εσείς υιοθετήσατε την ρητορική της βίας. Κι όταν καθίσατε στην καρέκλα της εξουσίας και φορέσατε τα κοστούμια σας, ξεχάσατε το παρελθόν σας».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε ξανά απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα σχετικά με την αποσυμφόρηση των φυλακών και το Νόμο Παρασκευόπουλου. «Δεν ξέρετε τι γίνεται στις φυλακές; Μιλήσατε για την δολοφονία του Ζαφειρόπουλου. Αφήσατε υπονοούμενα και είναι ντροπή σας κ. Τσίπρα, να μην σέβεστε την μνήμη ενός ανθρώπου».

«Λέτε ψέματα ότι απολύσαμε αστυνομικούς»

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την απόλυση αστυνομικών από την κυβέρνηση της ΝΔ, ανέφρε: «Είχατε το θράσος να μιλήσετε για απολύσεις αστυνομικών. Ποιος απέλυσε αστυνομικούς; Είστε χυδαίοι. Αυτό που έκανε ο Δένδιας ήταν να καταργήσει κενές οργανικές θέσεις. Λέτε ψέματα ότι απολύσαμε αστυνομικούς».

Διαπλοκή και παρακράτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Σήμερα μιλάμε για ανομία και θέλετε να θολώσετε τα νερά με άσχετες υποθέσεις του παρελθόντος», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Ντοκουμέντο για τον Λευτέρη Αυγενάκη. «Λειτουργεί ένα παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Μιλάτε ως εκπρόσωπος αυτού. Αυτό αποδεικνύει με την τοποθέτησή σας. Έτσι εξηγείται ότι ο κ. Κουρής είναι ο πιστότερος θαυμαστής σας. Υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα και έτσι θα δικαιωθούν όσοι σήμερα νοιώθουν ότι αδικούνται.
Στα διάφορα διαπλεκόμενα τζάκια τα οποία σας συναναστρέφονται τελευταία. Όχι μόνο δεν σας φοβόμαστε, αλλά όσο ακολουθείτε τέτοιες μεθόδους θα υπάρχει πάντα η δικαιοσύνη για να προστατεύει σε όσους επιτίθεστε. Ντροπή είναι η συμμαχία μας με Κουρήδες και Βαξεβάνηδες. Ντροπή που ακολουθείτε το δρόμο της διαπλοπής».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image