26 Απριλίου 2019

ΝΔ: Τσίπρας και Καμμένος ξέρουν μόνο να υπερφορολογούν -Η «καρέκλα» τους ενώνει

Επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους Τσίπρα και Καμμένο για τα προσκώμματα που συνεχίζονται στην επένδυση του Ελληνικού, εξαπολύει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

«Δεν χρειάζεται να είναι μνημονιακή υποχρέωση η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού, προκειμένου να προχωρήσει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. «Εκτός εάν οι Τσίπρας και Καμμένος προτιμούν να υπερφορολογούν τους πάντες, αντί να δημιουργούν θέσεις εργασίας» τόνισε.

Η Πειραιώς βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τους ΑΝΕΛ παρά το γεγονός ότι η πολιτική διαχείριση των επενδύσεων βρίσκεται στα χέρια υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος είναι να καταδείξει ότι «ο Τσίπρας είναι όμηρος των συνιστωσών και ο Καμμένος συνένοχος του σε μια πολιτική κατά των επενδύσεων που στέλνει αρνητικά μηνύματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό» όπως επισήμαναν κομματικές πηγές με τις οποίες συνομίλησαν τα parapolitika.

Η «καρέκλα» είναι αυτό που ενώνει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους είναι το μότο της ΝΔ.

«Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που μπήκε σε κρίση και η μόνη που δεν βγήκε ακόμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συζητώντας, την Πέμπτη με κατοίκους των Σερρών, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε στο νομό. Πάρ´ ολ´ αυτά είναι αισιόδοξος για το μέλλον.

«Προϋπόθεση είναι να υπάρξει πολιτική αλλαγή» τόνισε. «Με αυτήν την κυβέρνηση αισιοδοξία δεν πρόκειται να υπάρξει. Εμείς έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για το πως θα ανατάξουμε την οικονομία. Πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές. Πώς θα φέρουμε επενδύσεις».

Η στρατηγική της ΝΔ είναι να εμφανιστεί ως πολιτικό αντίβαρο. Οτι σε αντίθεση με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι υπέρ όλων των ιδιωτικών επενδύσεων, εφόσον βέβαια πληρούν τις προϋποθέσεις και τους νόμους.

Η οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με σημείο αιχμής τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση. «Ερχονται νέα μέτρα ύψους 1,9 δις ευρώ με νέες περικοπές, ενώ έχει ήδη ψηφιστεί 4ο Μνημόνιο που κόβει 1 μισθό από κάθε εργαζόμενο και 2 συντάξεις από κάθε Έλληνα συνταξιούχο» τόνισε ο κ.Κικίλιας και αναρωτήθηκε αν για όλα αυτά υπάρχει κάποιος λόγος πανηγυρισμού!

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι συστηματικά καθυστερεί την έκδοση νέων συντάξεων προσβλέποντας ενδεχομένως, σε περισσότερα αποθεματικά, αλλά υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δυστυχούν και περιμένουν να πάρουν τη σύνταξή τους. «Η Κυβέρνηση τους εμπαίζει» τόνισε. «Έχει κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών με συνέπεια να πνίγεται η πραγματική οικονομία.»

Όσο για τις οφειλές του Κράτους σε ιδιώτες, ξεπερνούν πλέον τα 6 δις. και είναι αυξημένες κατά 57% σε σχέση με το 2014, οδηγώντας σε ασφυξία την οικονομία.

«Που είναι ο Τόσκας;»

Η τάξη κσι Ασφάλεια παραμένουν ψηλά στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερά ούτε κεντρώα ατζέντα. Αποτελεί καθήκον της πολιτείας προς τους πολίτες.

Η ΝΔ χαρακτηρίζει την στοχοποίηση του καθηγητή Άγγελου Συρίγου «άκρως φασιστική» ! «Τι κάνει η οργανωμένη Πολιτεία γι’ αυτό;» αναρωτήθηκε ο κ.Κικίλιας. «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπάρχει; Που βρίσκεται; Τι κάνει; Κράτος δικαίου υπάρχει στη χώρα; Εισαγγελέας θα παρέμβει;»Μενού
Responsive Menu Clicked Image