25 Απριλίου 2019

Ο Νικήτας θυμάται για να μην ξεχνούν οι παλιοί και για να μαθαίνουν οι νεότεροι..

22089912

Γράφει ο Νικήτας Κακλαμάνης, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Α’ Αθηνών

Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για την Πατρίδα μας.
Γιορτάζει τα 43 χρόνια της από τη μέρα, που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία και δημοσίευσε την Ιδρυτική της Διακήρυξη, όπου αναδεικνύονται η ιδεολογία, οι αρχές και οι αξίες της Παράταξης μας.
Επέλεξα τρία σημεία της, λοιπόν, που μοιάζουν σήμερα, στην Ελλάδα του 2017 πιο επίκαιρα από ποτέ.
Τρία σημεία, που αποδεικνύουν το σχέδιο και το όραμα ενός ανθρώπου, για να καταστεί η Ελλάδα ισχυρή κατέχοντας εξέχουσα θέση σε μία ενωμένη Ευρώπη.
Αυτά είναι:
1ον «Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνο όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωράει διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες».
2ον «Η ελεύθερη οικονομία στην οποία πιστεύει η Νέα Δημοκρατία δεν ημπορεί να αποκλείσει τη διεύρυνση του οικονομικού τομέως τον οποίο ελέγχει το κράτος. Και η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν ημπορεί να βρει την δικαίωση της χωρίς παράλληλη συμμετοχή των ευρύτερων λαϊκών τάξεων στη κατανομή του εθνικού προϊόντος. Κάθε πολίτης της χώρας αυτής πρέπει να γίνει εργάτης μαζί και νομεύς της οικονομικής ευημερίας. Και να αισθάνεται ήσυχος για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του».
3ον «Καλώ όλους εκείνους που συμμερίζονται την αγωνία και τις ελπίδες μου για το μέλλον, όλους εκείνους που διακαίονται από το πόθο μίας πολιτικής αναγεννήσεως, να συστρατευθούν μαζί μας. Και απευθυνόμενος ιδιαίτερα προς τους νέους, τους καλώ να αποτελέσουν την πρωτοπορία σε αυτήν την εξόρμηση της εθνικής δημιουργίας. Για μία υπερήφανη και ευτυχισμένη Ελλάδα».
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής άφησε μία μεγάλη παρακαταθήκη για το Έθνος. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να τη συνεχίσει.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image