SelectedΠολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: «Να ξεφύγουμε από τη σημερινή μίζερη κατάσταση που δεν αξίζει σε κανέναν Έλληνα»

xairetismos-thumb-large-1

«Έχει έρθει η ώρα, η χώρα μας να γυρίσει σελίδα», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, σε ημερίδα με θέμα «Εθελοντισμός: Μία διαχρονική αξία», που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη.

«Τα διδάγματα που αντλήσαμε στα χρόνια της κρίσης ήταν πολλά. Διδάγματα που αφορούσαν στην πορεία της χώρας, στα λάθη που κάναμε ως πολίτες, αλλά κυρίως ως πολιτικό σύστημα, αυτά που θα πρέπει να αλλάξουμε. Το κοινωνικό κόστος της κρίσης υπήρξε – και συνεχίζει να είναι – δυσβάσταχτο. Το ζητούμενο, όμως, σήμερα δεν είναι να συνεχίσουμε να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα. Αλλά να δούμε πώς θα αλλάξουμε όσα μας κρατάνε κολλημένους σε μια μίζερη κατάσταση, που δεν αξίζει σε καμία Ελληνίδα και σε κανέναν Έλληνα. Είμαστε η μόνη χώρα που χρειάστηκε τρία Μνημόνια – τουλάχιστον μέχρι σήμερα».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «ως Νέα Δημοκρατία, θέλουμε να δώσουμε στους Έλληνες μια Κυβέρνηση, η οποία θα μιλά με όρους αλήθειας» και πρόσθεσε: «Μια Κυβέρνηση που δεν θα υποσχεθεί τα πάντα, που δεν θα μιλήσει με όρους ευκταίου, αλλά με τους όρους του πραγματικού και του εφικτού».

Ο κ. Μητσοτάκης με την ευκαιρία της ομιλίας του έκανε και κάποιες προτάσεις. Συγκεκριμένα είπε:

«Εμείς προτείνουμε: Την ίδρυση ενός Κεντρικού Φορέα Εθελοντισμού, κατά τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, προκειμένου να ενισχύσουμε τη λειτουργία των εθελοντικών οργανώσεων και να μεγιστοποιήσουμε τις συνέργειες του Κράτους με αυτές. Αντίστοιχοι τέτοιοι φορείς υπάρχουν στις πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά, βέβαια, απαραίτητη είναι και η δημιουργία ενός Ενιαίου Μητρώου Εθελοντικών Οργανώσεων, όπου θα εγγράφονται όλες οι Οργανώσεις, που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «βέβαια, είναι απαραίτητο να ρυθμιστεί και το ζήτημα της κατοχύρωσης των εθελοντών ως προς την εργασιακή και ασφαλιστική κάλυψή τους» ενώ κατέληξε λέγοντας πως «προκειμένου να προωθήσουμε την έμπρακτη καλλιέργεια του εθελοντισμού, θα πρέπει να εντάξουμε πιο συστηματικά το εθελοντικό έργο στο εκπαιδευτικό σύστημα, εισάγοντας την λογική του καλού πολίτη, στοχευμένα πια, στα Προγράμματα Σπουδών – τολμώ να πω – από πολύ νεαρή και πολύ μικρή ηλικία»

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected