26 Μαρτίου 2019

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ελπίζω η δεύτερη μεταπολίτευση, να μην προκαλέσει εθνικές απώλειες όπως η πρώτη

625_C60A094D-C415-AEDB-9586-A27E5A227BF3Τη βεβαιότητα ότι «βιώνουμε τη δεύτερη μεταπολίτευση» αλλά και την ευχή να μη υποστεί η χώρα μας τις εθνικές απώλειες που οδήγησαν στην πρώτη, εκφράζει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews» ο επικεφαλής Επικοινωνίας και Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τονίζει πως η Ελλάδα χρειάζεται «αξιόπιστη και υπεύθυνη ηγεσία», ενώ είναι βέβαιος ότι στη β΄ αξιολόγηση ο κ. Τσίπρας θα δώσει ό,τι του ζητήσουν γιατί δεν έχει τη δύναμη να διαπραγματευθεί.

Μόνη περίπτωση για να αποφύγουμε νέα μνημόνια είναι να αναλάβει τώρα πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκη με μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο κ. Θεοδωρικάκος και χαρακτηρίζει την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ως ομολογία πρόωρων εκλογών  τις οποίες θεωρεί ως λύτρωση τόσο για τον ίδιο όσο και για την Ελλάδα.

Ειδικότερα ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει στη συνέντευξη του πως «Βιώνουμε τη δεύτερη μεταπολίτευση. Ελπίζω, χωρίς τις εθνικές απώλειες που οδήγησαν στην πρώτη… Είναι πολύ ανησυχητικό ότι σε μια περίοδο μεγάλης διεθνούς κινητικότητας, η Ελλάδα δεν έχει την κυβέρνηση που επιβάλλεται.  Αξιόπιστη, υπεύθυνη ηγεσία με την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και νέος πατριωτισμός, είναι προϋποθέσεις για να βγούμε από την κρίση και να σταθούμε όρθιοι. Γι’ αυτό ελπίζω ειλικρινά, ότι ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται πως οι εκλογές είναι λύτρωση και για τον ίδιο και για την Ελλάδα».

Για τις πρόωρες εκλογές τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας ομολόγησε ότι δεν μπορεί να βγάλει την τετραετία. Αν υποτεθεί ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, πώς κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι θέλει να υπογράψει κι άλλο μνημόνιο; Αφού το αφήγημα του κ. Τσίπρα είναι ότι εκείνος θα έχει βγάλει τη χώρα από την κρίση, πώς ο επόμενος πρωθυπουργός θα υπογράψει μνημόνιο; Ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται σαν κουρασμένος κι απογοητευμένος αρχηγός της αντιπολίτευσης».

Για την β΄αξιολόγηση ο επικεφαλής Επικοινωνίας και Στρατηγικού Σχεδιασμού τονίζει πως η κυβέρνηση, «θα έπρεπε να την έχει κλείσει εγκαίρως. Ο κ. Τσίπρας ξαναχτίζει το παραμύθι των «κακών ξένων» και της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης. Διαπραγματεύεται κανείς όταν είναι ισχυρός. Αλλά όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ισχυρός, στις αρχές του ’15, μας οδήγησε σε οικονομική καταστροφή και στο 3ο μνημόνιο. Στη συνέχεια, μας πήγε στον αυτόματο κόφτη μισθών και συντάξεων και στο Υπερταμείο όπου είναι όλη η δημόσια περιουσία υπό διαχείριση μη ελληνική. Τώρα που είναι τελείως αδύναμος όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να κάνει καμία διαπραγμάτευση…»

Στην ερώτηση να «σκάσει» στα χέρια της ΝΔ ένα 4ο μνημόνιο ο κ. Θεοδωρικάκος απαντά ότι, «η Κυβέρνηση, αν δεν πάει σε εκλογές, θα υποχρεωθεί λόγω της ανικανότητάς της να υπογράψει  νέα μνημόνια. Η μόνη πιθανότητα να το αποφύγουμε είναι τώρα να γίνουν εκλογές και να αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια ισχυρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση να σώσουν την κατάσταση την τελευταία στιγμή. Με την καταστροφή που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Εκτίμηση του κ. Θεοδωρικάκου είναι ότι «η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων νιώθει ότι δεν έχει νόημα τώρα να χωριζόμαστε σε αριστερούς και δεξιούς. Οι περισσότεροι Έλληνες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές ταυτότητες του χθες, θέλουν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στη ζωή μας. Ψάχνουν μια πραγματική ελπίδα».

Σε ερώτηση δε για το «τι νέο πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε ότι φέρνει τον ορθολογισμός την κοινή λογική, το ρεαλισμό αλλά πάνω από όλα, την αλήθεια και την πραγματική ελπίδα κι επισήμανε ότι οι συγκεντρώσεις του προέδρου της ΝΔ δεν είναι συγκεντρώσεις χειροκροτητών. «Οι πολίτες έρχονται και ακούνε με προσοχή τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προβληματίζονται και κρίνουν. Και κάνουν υπερβάσεις. Ενώνονται στη μόνη αξιόπιστη πολιτική πρόταση που υπάρχει».

Σε ό,τι αφορά το χρέος ο κ. Θεοδωρικάνος τονίζει ότι η ΝΔ στηρίζει την προσπάθεια για μείωσή του, αλλά διευκρινίζει ότι από μόνη της η μείωση του χρέους δεν επαρκεί καθώς χρειάζονται και μεταρρυθμίσεις, διαφορετικά σύντομα θα ξανάρθουμε στην ίδια τραγική κατάσταση. Σημειώνει δε ότι «αλλιώς διαπραγματεύεσαι το χρέος όταν έχεις μια υγιή οικονομία σε ανάκαμψη κι αλλιώς αν εμφανίζεσαι ως επαίτης».

Με τη συνέντευξή του, τέλος, ο πιο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στέλνει και ένα μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ λέγοντας ότι «η αλαζονεία είναι έγκλημα» και τονίζει ότι χωρίς τυμπανοκρουσίες οφείλουν όλοι στη ΝΔ να εργάζονται για το καλό των πολιτών και το συμφέρον της πατρίδας.Επώνυμα
Μενού
Responsive Menu Clicked Image