18 Ιουνίου 2018

Το ζήτημα του χρέους είναι εθνικής σημασίας υπόθεση για τη Νέα Δημοκρατία

ÌÏÓ×ÁÔÏ-ÔÁ ÍÅÁ ÃÑÁÖÅÉÁ ÔÇÓ ÍÄ ÓÔÇ ÐÅÉÑÁÉÙÓ.(EUROKINISSI-ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)Προφανώς και πρέπει να υπάρξει παρέμβαση στο χρέος και γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις (επιμήκυνση της περιόδου χάριτος και αποπληρωμής, μετατροπή των κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά, χαμηλότερα επιτόκια).

Η Κυβέρνηση καλά θα κάνει να είναι προσεκτική και να σταματήσει να κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, καθώς:

-Στη Σύνοδο Κορυφής, στις 12 Ιουλίου 2015, ο κ. Τσίπρας συμφώνησε να μην υπάρξει ονομαστική μείωση του χρέους («κούρεμα»).

-Το Μάιο του 2016, στο Eurogroup των Βρυξελλών, συμφώνησε για τη μετάθεση της οριστικής λύσης για το χρέος, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου, αχρείαστου Μνημονίου, που φέρει την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου. Δηλαδή για μετά το 2018.

-Ταυτόχρονα, αποδέχθηκε και την σαφή υπαναχώρηση των εταίρων μας έναντι των δεσμεύσεων που είχαν αναλάβει το 2012.

Πρόκειται για συμφωνίες Βατερλώ, καθώς ο κ. Τσίπρας έδωσε τα πάντα (μέτρα λιτότητας 9 δις ευρώ, «αιώνιο» Υπερταμείο και δημοσιονομικό «κόφτη» ύψους 3,5 δις ευρώ) και δεν πήρε τίποτα!

Ενώ ο ίδιος μιλά για λύση εντός του έτους, ο αντιπρόεδρός του κ. Δραγασάκης τοποθετεί τη λύση μετά το 2018.

Η Νέα Δημοκρατία θυμίζει στο Μεγάρου Μαξίμου ότι προηγούμενες Κυβερνήσεις – και όχι αυτή του κ. Τσίπρα – «κούρεψαν» το ελληνικό χρέος κατά 132 δις ευρώ (PSI και επαναγορά ομολόγων) και μείωσαν τις δαπάνες για πληρωμές τόκων κατά 10 δις ευρώ το χρόνο.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image