20 Ιουνίου 2018

Β. Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας αυτοεγκλωβίστηκε στο ζήτημα του χρέους

kikilias31249Με επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας ότι από την χθεσινή του εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο “αποδεικνύεται ότι δεν είχε και δεν έχει ούτε στρατητική, ούτε σχέδιο, αλλάζει θέσεις”.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι “ δεν υπάρχει ενημέρωση του ελληνικού λαού για το χρέος. Ο λαός και οι βουλευτές είναι στο σκτοτάδι. Δεν υπάρχει καθαρή θέση της κυβέρνησης για το χρέος. Ο κ. Τσίπρας αυτοεγκλωβίστηκε στο θέμα του χρέους, καθυστέρησε την διαπραγμάτευση και φόρτωσε όλο τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα λιτότητας. Η καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση έχει συνέεπεια να είμαστε εκτός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης”.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι χωρίς να έχει πετύχει τους στόχους της, η κυβέρνηση έχει φέρει τέταρτο, αχρείαστο μνημόνιο και υποστήριξε ακόμη ότι “δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην οικονομία με τα θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα” που δέχθηκε η κυβέρνηση. “Η ΝΔ έχει την δική της ολοκληρωμένη πρόταση για την ρύθμιση του χρέους που θα μπορούσε να είναι εθνική θέση” είπε.

Για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση είπε ότι “ο κ. Τσίπρας θα πάρει ότι του δώσουν για να κρατηθεί στην καρέκλα του πρωθυπουργού. Όμως οι έκτακτες καταστάσεις και τα προβλήματα των πολιτών απαιτούν σχέδιο σε όλους τους τομείς”.

Το πρώτο μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η ασφάλεια των πολιτών, είπε ακόμη ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι “γι αυτό βρέθηκε σήμερα στην Λέσβο. όπου συνομίλησε με πολίτες, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Σε λίγο θα είναι στο Αμύνταιο. Προχθές είχε στο επίκεντρο της δράσης του τα προβλήματα της εγκληματικότητας.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό είπε ότι “ο κ. Τσίπρας είναι κλεισμένος στο Μαξίμου δίχως επαφή με τα προβλήματα και την πραγματικότητα των πολιτών. Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα γιατί είναι εγκλωβισμένος στην ιδεολοηψία και τις εσωκομματικές ισορροπίες”.

Αναφέρθηκε όμως και στην Παιδεία λέγοντας ότι ο νόμος Τσίπρα-Γαβρόγλου φέρνει την Παιδεία πολλές δεκαετίες πίσω. “Τα Πανεπιστήμια, μετατρέπονται σε χώρους ανομίας και συνεχούς υποβάθμισης. Η κυβέρνηση αποτυγχάνει σε όλους τους στόχους που είχε θέσει” είπε.

Ο κ. Κικίλιας έκανε αναφορά και στην επέτειο της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ: “Σήμερα 30 χρόνια από την επική επιτυχία του ευρωμπάσκετ η ΝΔ ενυθυμείται, τιμά και σέβεται το μεγάλο έπος που έκανε υπερήφανους και ένωσε όλους τους Έλληνες”.

Ερωτηθείς για την γαλλική πρόταση που θα κατατεθεί στο Eurogroup, ανέφερε: “Η θέση επισήμως δεν έχει διατυπωθεί πουθενά, υπάρχει μόνο με διαρροές από τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο. Πριν από μερικές ημέρες όμως είχε άλλη θέση. Τι ισχύει; Όταν θα υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα από το Eurogroup θα τοποθετηθούμε”. Συνεχίζοντας είπε ότι υπάρχει σύγχυση στην κυβέρνηση: “Υπάρχουν διαρροές ότι ο ένας υπουργός αδειάζει τον άλλο, ότι επίκειται ανασχηματισμός, ότι αδειάζεται ο υπουργός Οικονομικών, όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει συνέπεια και σοβαρότητα”.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Φορτσάκη περί διάλυσης της Αστυνομίας από την συμμετοχή των αστυνομικών στο gay pride απάντησε ότι “Ο κ. Φορτσάκης εξέφρασε προσωπικές απόψεις, για τη ΝΔ ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι προσωπική υπόθεση και δικαίωμα του καθενός. Η ΝΔ εκπροσωπήθηκε στο gay pride”.

Για την δήλωση Μπαλάφα “ότι ο θάνατος του 11χρονου στο Μενίδι ήταν στραβή” απάντησε: “Η απώλεια ζωής δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τόσο φτηνές κουβέντες, ελπίζω ο κ. Μπαλάφας να έχει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη”.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image