Πολιτική

Γιατί η συζήτηση Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη στη Βουλή έμεινε μόνο στο ζήτημα της στεγαστικής πολιτικής

Ως πολιτικό παράδοξο σχολιάζεται τις τελευταίες ώρες το γεγονός πως η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή δεν αποτέλεσε βάση για σύγκρουση και αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Η συγκεκριμένη διαδικασία στη Βουλή είθισται να αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την αντιπολίτευση να εκμαιεύσει απαντήσεις από τον πρωθυπουργό, εκτός από το προκείμενο της εκάστοτε ερώτησης και για ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα. Ο πρωθυπουργός συνήθως απαντά στην ερώτηση, ωστόσο εκφράζει την κυβερνητική ρητορική επιχειρώντας να καταρρίψει τις όποιες κατηγορίες προσάπτονται επί των αποφάσεων της συμπολίτευσης.

Αυτήν την φορά ωστόσο δεν συνέβη κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός πως στον δημόσιο διάλογο ψηλά βρίσκεται το αγροτικό ζήτημα αλλά και το ψήφισμα για την Ελλάδα στο ευρωκοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός απάντησε μονάχα για την στεγαστική πολιτική, η οποία ήταν και το θέμα της ερώτησης του κ. Ανδρουλάκη με μόνο μία αναφορά στο τέλος της δευτερολογίας του η οποία αφορούσε στο ψήφισμα στο ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, όπου ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως θα πρέπει οι ευρωπαϊκές οικογένειες να συμπέσουν και «να αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις στο ευρωκοινοβούλιο με προεκλογικό χαρακτήρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην επεκταθεί πέραν των θεμάτων της στεγαστικής πολιτικής αφενός γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν επέκτεινε την συζήτηση και από την άλλη γιατί το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζει παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα σε συνέχεια των όσων ήδη έχουν δρομολογηθεί και συνδέονται τόσο με ζητήματα κοινωνικής συνοχής αλλά και με το δημογραφικό.

Από την άλλη, όπως σημειώνουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει να αναδείξει τα θέματα της στεγαστικής πολιτικής σε μία προσπάθεια να πιέσει την κυβέρνηση να πράξει περισσότερα, πόσω μάλλον «τώρα που ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε τα λάθη των πολιτικών του». Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ανδρουλάκης θέλει με ρεαλιστικό λόγο και μακριά από λαϊκισμούς να χτίσει ρητορική κυβερνησιμότητας για το ΠΑΣΟΚ, σεβόμενος τον κοινοβουλευτισμό.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική