Πολιτική

Σοφία Βούλτεψη: «Ούτε στο νυχάκι του Σαμαρά το ταξίδι Τσίπρα…»

«Ούτε στο νυχάκι του Σαμαρά το ταξίδι Τσίπρα…», υποστηρίζει η βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ, πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, και προσθέτει: «Είναι ντροπή να μιλούν για “διεθνή απομόνωση” επί της κυβέρνησης της ΝΔ».

Αναφερόμενη στις θετικές εξελίξεις στην οικονομία λέει ότι στην κυβέρνηση «συγκρίνουν τον κακό τους εαυτό με τον χειρότερό τους εαυτό» και επικαλούμενη διάφορους οικονομικούς δείκτες προσθέτει χαρακτηριστικά «ιδρώνουμε για να φτάσουμε στο 2014». Δεν βλέπει δυσκολίες στην τρίτη αξιολόγηση αφού, όπως λέει, «…ένα τους ζητούν και δέκα δίνουν. Θα κάνουν μερικά ηρωικά και θα σαλπίσουν υποχώρηση».

Η κ. Βουλτεψη δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ΝΔ δεν θα προχωρήσει σε περικοπές σε νευραλγικούς τομείς του Δημοσίου όπως η Υγεία και η Παιδεία, «ωστόσο, η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, με κανόνες και έλεγχο, έχει αποδειχθεί επωφελής για το κοινωνικό σύνολο».
Για την διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα λέει: «…Δεν θα μιλήσω προσωπικά, ούτε προσωποποιημένα. Τα κόμματα είναι οργανωμένοι θεσμοί με πολιτικές στοχεύσεις και στρατηγικές τις οποίες όλοι -αρχηγός, βουλευτές, στελέχη – συνδιαμορφώνουν και συνομολογούν μέσα στα θεσμικά τους όργανα».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης τής βουλευτού Β΄ Αθηνών της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη στον Σπύρο Γκουτζάνη για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ερ: Νομίζετε ότι δεν θα έπρεπε να αποφασίσει η κυβέρνηση την αναβάθμιση των F-16;
Απ: Από το αλαλούμ των δηλώσεων και από όσα αντιφατικά έχουν ακουστεί ως σήμερα, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι έχει αποφασιστεί και από ποιον. Το μόνο που υπάρχει στο τραπέζι είναι διάφορα αιτήματα που οι αρμόδιοι υπουργοί λένε ότι χρονολογούνται από τον Φεβρουάριο του 2017 -των οποίων το ακριβές περιεχόμενο παραμένει άγνωστο και τα οποία περιλάμβαναν και τα F-35. Υπάρχει επίσης και η εξαιρετικά ταπεινωτική αναφορά του Αμερικανού Προέδρου στην κοινή συνέντευξη με τον κ. Τσίπρα, όπου συνέβη το πρωτοφανές: Όχι μόνο ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο ποσό λες και είχαμε βγει για ψώνια, αλλά προσέθεσε πως θα δημιουργηθούν και χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Ουσιαστικά είπε στον κ. Τσίπρα πως «μπορεί η χώρα σου να λιώνει από την ανεργία, εσύ όμως θα δημιουργήσεις θέσεις εργασίας στη δική μου χώρα». Ουδέποτε στο παρελθόν συνέβη κάτι τέτοιο άνευ αντίδρασης. Πάντα οι αναφορές είναι γενικόλογες περί «σημαντικών συζητήσεων επί αμυντικών, ενεργειακών και εμπορικών θεμάτων». Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι αν θα πρέπει ή όχι να θωρακίζουμε τη χώρα μας- ασφαλώς και πρέπει. Το ζήτημα είναι η αδιαφάνεια με την οποία συμπεριφέρεται η κυβέρνηση. Για να τα πει αυτά ο κ. Τραμπ, προφανώς βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις. Στην Ελλάδα, όμως, τέτοια συζήτηση δεν είχε γίνει. Επιπλέον, ο κ. Καμμένος συνελήφθη για άλλη μια φορά ψευδόμενος και αυτοδιαψευδόμενος. Στις 18 Οκτωβρίου έγραψε στο twitter: «Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα αφορούν προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά». Στις 25 Οκτωβρίου, στη Βουλή είπε: «Δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά όπως γινόταν στο παρελθόν» και «Είχαμε πει ευρώ, δολάρια είπα εγώ, σας λέω ότι δεν θα ξεπεράσουν το 1,1 δισ. δολάρια. Πιστεύω ότι θα είναι κάτω από 800-700 εκατ.». Τι καταλαβαίνετε από τις δύο αυτές δηλώσεις που έγιναν μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες; Ότι υπάρχουν ή όχι αντισταθμιστικά; Ότι είχε μιλήσει για ευρώ ή για δολάρια; Μήπως ότι θα μας τα χαρίσουν κι από πάνω;

Ερ: Θεωρείτε ότι δεν ήταν επιτυχημένη η επίσκεψη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες;
Απ: Προπαγανδίζουν το ταξίδι στις ΗΠΑ λες και πρώτη φορά πήγε εκεί Έλληνας πρωθυπουργός. Μας έχουν ζαλίσει το κεφάλι με την δήθεν αναβάθμιση του ρόλου της χώρας και άλλα τέτοια. Και να ο Λευκός Οίκος και να το Blair House… Μα ξέρετε κανέναν Έλληνα πρωθυπουργό που να μην έχει πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες; Το 2013 ο Σαμαράς πήγε δύο φορές. Αμερικανό Πρόεδρο είδε, στο Brookings μίλησε (και στο Πήτερσον), συναντήσεις με αξιωματούχους και δημοσιογράφους είχε. Είδε πολύ περισσότερους, μίλησε στο Hellenic Initiative (στο οποίο μετέχουν πραγματικοί επενδυτές και ο πρώην Πρόεδρος Κλίντον που ήταν παρών). Ο Σαμαράς είδε πραγματικούς επενδυτές και οι επαφές συνεχίστηκαν και το 2014, μέχρι που ήλθε η λαίλαπα και σταμάτησαν όλα. Ο κ. Τσίπρας οργάνωσε ένα στρογγυλό τραπέζι στο Σικάγο με ανθρώπους που οι περισσότεροι δεν είναι επενδυτές. Δεν πιστεύω να θεωρείται επενδύτρια η επικεφαλής του Γραφείου Φορολογουμένων του Σικάγου, ούτε ένας νομικός σύμβουλος εταιριών, ούτε ένας εισαγωγέας διαμαντιών, ούτε ο δημιουργός μιας μηχανής αυτόματης μετάφρασης. Καλοί και άγιοι και καινοτόμοι, αλλά όχι επενδυτές. Αλλά όταν ο Σαμαράς επισκεπτόταν τις ΗΠΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδιδε ανακοινώσεις και μιλούσε για φιάσκο και έλεγε «άνθρακας ο θησαυρός» και ο Καμμένος καλούσε τον Σαμαρά να… λογοδοτήσει στη Βουλή. Ούτε στο νυχάκι του Σαμαρά το ταξίδι Τσίπρα…

Ερ: Ο κ. Τζανακόπουλος πάντως είπε ότι μετά από μακρά περίοδο διεθνούς απομόνωσης της χώρας μας ο πρωθυπουργός έχει κάνει ένα σωρό συναντήσεις, απόδειξη της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Απ: Είναι εντυπωσιακό πώς τα βρίσκουν όλα αυτά και τα λένε. Αν σας απαριθμούσα τις επαφές και τα ταξίδια του Σαμαρά θα κουραζόσασταν να διαβάζετε. Δεν έμεινε και κανένας που να μην ήλθε ή να μην τον επισκέφθηκε ή συνάντησε. Από την Κίνα ως το Αζερμπαϊτζάν και τις ΗΠΑ και τις αραβικές χώρες. Την τριμερή Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου εμείς την ξεκινήσαμε, όταν κάποιοι Συριζαίοι φώναζαν «ούτε σταγόνα αίμα για το πετρέλαιο». Και επιτέλους, δεν είναι ντροπή να μιλούν για «διεθνή απομόνωση» όταν επί της κυβέρνησής μας η Ελλάδα οργάνωσε την προεδρία της ΕΕ και επί έξι μήνες παρήλασαν από εδώ όλοι; Γι’ αυτό σας λέω, ούτε στο νυχάκι του Σαμαρά…

Ερ: Η ΝΔ μιλάει για εσωκομματικά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα όμως που διαγράφει την κ. Κατερίνα Παπακώστα λόγω κριτικής της στον ‘Αδωνι Γεωργιάδη. Έχετε κάποιο σχόλιο;
Απ: Κατ’ αρχήν υπάρχει μια διαφορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κυβέρνηση μαζί με τους ΑΝΕΛ. Νομοθετούν με την πλειοψηφία τους. Και όταν ένα ή δύο κόμματα βρίσκονται στην κυβέρνηση και εκδηλώνονται διαφωνίες, είτε τίθεται θέμα Δεδηλωμένης, είτε τίθεται θέμα εκβιασμένης ψήφου. Ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα που θέτετε, δεν θα μιλήσω προσωπικά, ούτε προσωποποιημένα. Τα κόμματα είναι οργανωμένοι θεσμοί με πολιτικές στοχεύσεις και στρατηγικές τις οποίες όλοι -αρχηγός, βουλευτές, στελέχη- συνδιαμορφώνουν και συνομολογούν μέσα στα θεσμικά τους όργανα. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η κυβέρνηση αυτή είναι καταστροφική και ότι πρέπει να φύγει το συντομότερο. Για εμάς δεν υπάρχει θέμα αναζήτησης «ελαφρυντικών» και έστω μερικής αθώωσης και επιβράβευσης της κυβέρνησης. Επομένως, δεν πρόκειται για κριτική- η οποία άλλωστε πρέπει να γίνεται στα όργανα, και είναι γνωστό ότι εκείνη την ημέρα μόλις είχε συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, είχαν εκφραστεί όλες οι απόψεις και ουδέποτε ετέθη θέμα Καμμένου. Είναι για όλους αυτονόητο ότι η συμπεριφορά Καμμένου πρέπει να στηλιτεύεται ανά πάσα στιγμή. Ξέρετε, την Ελλάδα έχουν κατά καιρούς κυβερνήσει πολλοί δημαγωγοί. Αλλά σήμερα η χώρα «κυβερνάται» από δύο δημαγωγούς συγχρόνως, γεγονός που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Δηλαδή αν ένας δημαγωγός σημαίνει καταστροφή, δύο δημαγωγοί μαζί είναι καταστροφή επί δύο.

Ερ: Η ηγεσία της ΝΔ προβάλλει την ανανέωση του κόμματος -ενώ δέχεται κριτική ότι μετατρέπει το κόμμα σε ΑΕ. Ταυτόχρονα παρουσιάζει νέους με πλούσια βιογραφικά αλλά δίχως πολιτική εμπειρία -ενίοτε και με μικρή εργασιακή προϋπηρεσία. Νομίζετε ότι η απάντηση στο ερώτημα αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος είναι οι καλές σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού;
Απ: Προφανώς οι καλές σπουδές είναι χρήσιμες, διότι τίθενται στην υπηρεσία του Κοινού Καλού. Από εκεί και πέρα προφανώς απαιτούνται και άλλα στοιχεία. Όλα συνυπολογίζονται. Ο κάθε άνθρωπος αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση και κάθε φορά κρίνεται συνολικά γι’ αυτό που είναι. Η ανανέωση είναι νόμος της φύσης, αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη. Σε συνδυασμό, όμως, πάντα με την εμπειρία που είναι θησαυρός ανεκτίμητος και στην οποία πρέπει να προστρέχουν οι νεότεροι στα πρώτα τους βήματα. Το σημαντικό στην πολιτική είναι να φθάσεις στο σημείο να μαθαίνεις από τα λάθη των άλλων και όχι από τα δικά σου. Και αυτό απαιτεί τριβή και απόκτηση πείρας.

Ερ: Ανεβάζετε συχνά στην ατζέντα το θέμα της ανομίας, και κατηγορείτε την κυβέρνηση. Έχετε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει κλιμάκωση της εγκληματικότητας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Απ: Δηλαδή τι στοιχεία χρειάζονται; Όποιος έχει μάτια βλέπει. Έδωσε, βέβαια, κάτι στοιχεία η κυβέρνηση για τα προηγούμενα (πριν από το 2015) χρόνια, αλλά αυτά είναι αριθμοί. Δεν περιλαμβάνουν την ένταση των περιστατικών, ούτε τις συνέπειες που υπέστησαν οι πρωτεργάτες τους. Και κυρίως δεν περιλαμβάνουν την αίσθηση που υπάρχει και είναι αυτή της ανοχής, του «δεν βαριέσαι βρε αδελφέ, ας τα σπάσουν τα παιδιά να ξεσκάσουν και να εκτονωθούν». Δεν είναι θέμα της αστυνομίας, αλλά γενικότερο και σχετίζεται με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ περί παραβατικότητας και εφαρμογής των νόμων.

Ερ: Νομίζετε ότι ο Ρουβίκωνας είναι απειλή για την έννομη τάξη;
Απ: Η αυτοδικία αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία. Αλλά επιτρέψτε μου να μην επεκταθώ, διότι πιστεύω ότι αυτή είναι η επιδίωξη των πρωταγωνιστών αυτών των περιστατικών: Να διαφημίζονται ως «μεγάλοι τιμωροί», να δείχνουν προπαγανδιστικά βιντεάκια, να επιδιώκουν τελικά την επιδοκιμασία της κοινής γνώμης, υποδυόμενοι τους Ρομπέν των Δασών. Αυτά τα έχουμε ξαναδεί και ξαναζήσει -ανεξαρτήτως «ιδεολογιών»- και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

Ερ: Μετά τα στοιχεία για την ανάπτυξη του 2017 βλέπετε προοπτική εξόδου από τα μνημόνια, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, το καλοκαίρι του 2018;
Απ: Ποια στοιχεία για ανάπτυξη; Το μόνο που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι ύφεση και το 2015 και το 2016. Και ανάπτυξη +0,7% το 2017. Αυτά είναι τα επίσημα νούμερα από την ΕΛΣΤΑΤ. Αυτά που έχουμε είναι οι θηριώδεις ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών, επιχειρήσεων και κράτους, τα συνεχιζόμενα capital controls, οι συνεχείς αυξήσεις του γενικού δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία, ο εισαγόμενος πληθωρισμός, το θηριώδες εμπορικό έλλειμμα (20,4% στο οκτάμηνο), οι αβάστακτοι φόροι, -5,1% στις εξαγωγές το 2015 και -6,1% το 2016, -6,4% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2016, μείωση των επενδύσεων κατά 17,1% το β΄ τρίμηνο του 2017. Τα στοιχεία του 2017 θα τα δούμε το 2018. Και προφανώς η κυβέρνηση και πάλι θα τα συγκρίνει με αυτά του 2016. Ξέρετε τι γίνεται; Συγκρίνουν τον κακό τους εαυτό με τον χειρότερό τους εαυτό. Δεν συγκρίνονται με το 2014, αλλά με τον εαυτό τους του καταστροφικού 2015. Για παράδειγμα: Τον Ιούλιο του 2017 είχαμε αύξηση 8,6% στον τζίρο της βιομηχανίας. Ναι, αλλά τον Ιούλιο του 2016 είχαμε μείωση 7% και τον Ιούλιο του 2015 είχαμε μείωση 15,4% (σε σχέση με τον Ιούλιο του 2014, βεβαίως). Μήπως πρέπει να χτυπήσουμε τις καμπάνες; Επίσης: Πανηγυρίζουν ότι το Οικονομικό Κλίμα τον Σεπτέμβριο του 2017 ξεπέρασε το όριο των 100 μονάδων και πήγε στις 100,6. Ναι, αλλά τον Ιούνιο του 2014 είχαμε ήδη φθάσει στις 103,7 μονάδες και τον Νοέμβριο του 2014 βρισκόμασταν στις 102,7 μονάδες. Ενώ τον Ιούλιο του 2015 κατακρημνιστήκαμε στις 81,3 μονάδες. Να ξαναχτυπήσουμε τις καμπάνες; Επίσης: Πανηγυρίζουν διότι οι διεθνείς οίκοι μας αναβάθμισαν στο Β-. Ναι, αλλά εμείς τους παραδώσαμε βαθμολογία Β, μας πήγαν το 2015 στο CCC, δηλαδή στα σκουπίδια και τώρα πρέπει να χειροκροτούμε επειδή είμαστε ακόμη κάτω από το 2014;.

Ερ: Επιμένετε σε εκλογές; Νομίζετε ότι θα βοηθήσουν τη χώρα στην παρούσα συγκυρία;
Απ: Από τα στοιχεία που μόλις σας παρέθεσα, νομίζω ότι η απάντηση προκύπτει αβίαστα. Η χώρα θα βοηθηθεί μόνο αν κυβερνηθεί από ανθρώπους που ανεβάζουν την οικονομία της. Και η δική μας θητεία έχει αποδείξει ότι ξέρουμε να το κάνουμε. Χάσαμε τρία χρόνια, πήγαμε πίσω, ιδρώνουμε για να φτάσουμε στο 2014, φάγαμε άλλα δύο μνημόνια, δυο νέες επαχθείς συμφωνίες, έναν κόφτη, ένα υπερταμείο, μνημόνια ως το 2022 και επιτροπεία ως το 2060. Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό.

Ερ: Βλέπετε δυσκολίες στην τρίτη αξιολόγηση;
Απ: Τι δυσκολίες; Αφού ένα τους ζητούν και δέκα δίνουν. Θα κάνουν μερικά ηρωικά και θα σαλπίσουν υποχώρηση.

Ερ: Σε ποιες περικοπές στον δημόσιο τομέα θα προχωρήσετε;
Απ: Πάντως όχι σε αυτές που προπαγανδίζει η κυβέρνηση. Όχι στους νευραλγικούς τομείς όπως είναι η υγεία και η παιδεία. Να θυμίσω ότι στα τέλη του 2014 εμείς είχαμε συμφωνήσει για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, αλλά το 2015 η κυβέρνηση είχε προφανώς άλλες προτεραιότητες…

Ερ: Θα εκχωρήσετε υπηρεσίες του δημοσίου τομέα στην ιδιωτική πρωτοβουλία;
Απ. Υπάρχουν τομείς των οποίων ο δημόσιος χαρακτήρας είναι αδιαπραγμάτευτος. Ωστόσο, η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, με κανόνες και έλεγχο, έχει αποδειχθεί επωφελής για το κοινωνικό σύνολο. Η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο ενώ είναι γνωστό πως η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό κόμμα, η φιλελεύθερη παράταξη που πάντοτε υπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον, ενώ συγχρόνως άναβε και τις μηχανές της οικονομίας. Φώναζαν για τη «Μικρή ΔΕΗ» και τώρα την εκχωρούν ολόκληρη τη ΔΕΗ. Και επιτέλους, όταν όλος ο δημόσιος πλούτος μπαίνει στο υπερταμείο, είναι δυνατόν να ρωτάτε εμάς που, αν και μας το ζητούσαν, δεν το δώσαμε;

Ερ: Πώς βλέπετε τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά; Ποιο είναι το διακύβευμα κατά την άποψή σας;
Απ: Τις παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, όπως άλλωστε κάθε εξέλιξη στον πολιτικό στίβο. Αυτή τη στιγμή στον συγκεκριμένο χώρο επικρατεί προεκλογικός πυρετός και προσωπικά σημειώνω κάποιες δηλώσεις που γίνονται για να τις αξιολογήσω αργότερα. Είναι προφανές ότι προσπαθούν να επαναφέρουν ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που έχουν μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή του δόρατος τον κ. Κουρουμπλή, να εγκλωβίσει αυτούς τους ψηφοφόρους και να κρατήσει τις δυνάμεις του. ‘Αλλωστε, δεν υπάρχει πλέον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του και από κάτω «μόνο ΠΑΣΟΚ». Δεν είναι τυχαίο ότι, τον Ιούλιο του 2013, με την ιδρυτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε μεν από τις συνιστώσες του να αυτοδιαλυθούν, πλην όμως επέτρεψε -και χαιρέτισε- τη δημιουργία νέας συνιστώσας, της «Σοσιαλιστικής Τάσης», ακριβώς για να κερδίσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν από την αρχή το σχέδιο και αυτό το σχέδιο εξελίσσεται τώρα. Γι’ αυτό και ο κ. Κουρουμπλής είναι απαραίτητος για τον κ. Τσίπρα όσο και ο κ. Καμμένος. Ο κ. Καμμένος είναι το παρόν του και ο κ. Κουρουμπλής το μέλλον του. Γι’ αυτό τους ανέχεται και τους δύο. Ανέχεται τον κ. Καμμένο να επισκέπτεται τα Σέλφριτζες και τα καζίνα και τον κ. Κουρουμπλή να… κόβει φέτες τη θάλασσα και να την… παραδίδει στον λαό σε επίσημες τελετές. Αλήθεια, τι έγινε με το ναυάγιο και την πετρελαιοκηλίδα; Γιατί δεν μιλάμε πια γι’ αυτό; Γιατί ποτέ κανείς δεν εξεγέρθηκε που έξι υπουργοί, εμπλεκόμενοι στο Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο, έφυγαν για το εξωτερικό ενώ είχε συμβεί η πρωτοφανής οικονομική και οικολογική καταστροφή; (Κουρουμπλής, Καμμένος, Παππάς, Φάμελλος, Βίτσας, Σαντορινιός).

Ερ: Νομίζετε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία όπως διαβεβαιώνει;
Απ: Η κυβέρνηση θα κάνει το παν για να παραμείνει στην εξουσία όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν έχει πια κανείς αμφιβολία γι’ αυτό. Γι’ αυτό και διαφημίζει ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ενώ έχει προνομοθετήσει μέτρα για το 2019 και το 2020 και έχει υπογράψει θηριώδη πλεονάσματα ως το 2022. Η οικονομία, όμως, δεν μπορεί να λειτουργήσει με τόσο βαριά φορολογία και τέτοιες ασφαλιστικές εισφορές. Δυστυχώς, υπάρχει κίνδυνος η αποχώρησή τους να συνοδευτεί από ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική