22 Οκτωβρίου 2018

Αποχώρησε από τη Βουλή η ΝΔ καταγγέλλοντας τη «βροχή» τροπολογιών

0FFCBACFFB070BE61C1A85BEAB1C84A8Την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στην Ολομέλεια, ανακοίνωσε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «τσουνάμι» τροπολογιών που έχουν κατατεθεί από χθες και διαρκώς πληθαίνουν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξέφρασε την εντονότατη ενόχληση του κόμματος, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι πλήττει το κύρος του κοινοβουλίου με τη συστηματική κακή νομοθέτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες για τον ίδιο λόγο έχουν αποχωρήσει από την εν εξελίξει διαδικασία Το Ποτάμι και το ΚΚΕ, με αποτέλεσμα στην αίθουσα να βρίσκονται πλέον εκπρόσωποι μόνο πέντε εκ των οκτώ συνολικά κομμάτων.

«Θεωρούμε ότι είναι ασέβεια για τη νομοθετική λειτουργία του κοινοβουλίου. Χθες ανά δέκα λεπτά καταθέτατε και μία τροπολογία. Έχουμε καταγγείλει την κακή νομοθέτηση. Σήμερα βλέπουμε αυξήθηκαν οι τροπολογίες και θα έρθουν ίσως κι άλλες. Ως ΝΔ καταγγέλλουμε τη διαδικασία και αποχωρούμε. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τη διαφύλαξη του κύρους της Βουλής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Αιχμές για τη νομοθετική πρακτική της κυβέρνησης άφησε και ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας πως αν και δεν πρόκειται για τωρινό φαινόμενο, πλέον έχει πάρει «επιδημική μορφή».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image