11 Μαΐου 2021

Υπερκέρδη για το κράτος χθες στη συναυλία του Ρέμου στη Μύκονο

ImageHandler (7)“Φλέβα χρυσού” χτύπησε χθες το υπουργείο Οικονομικών στη Μύκονο από επιτόπιο έλεγχο σε συναυλία των Αντώνη Ρέμου και Eros Ramazzotti σε διάσημο παραλιακό κέντρο του νησιού. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τοποθέτησε πέντε ελεγκτές στον χώρο της συναυλίας από τις 22:30 έως τις 8:30.

Την συναυλία παρακολούθησαν 1.300 άτομα και ο συνολικός τσίρος που πραγματοποιήθηκε και καταγράφηκε με έκδοση αποδείξεων από τις ταμειακές μηχανές ανήλθε στο 1,6 εκατ. ευρώ. Από αυτά ποσό 385.000 ευρώ αναλογεί σε ΦΠΑ που πρόκειται να αποδοθεί στο Δημόσιο, ενώ αν υπολογίσει κανείς και το φόρο εισοδήματος και άλλες εισφορές τα έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο ξεπερνούν το 1.100.000€

Φυσικά τα έσοδα από τέτοιου μεγέθους οικονομικές δραστηριότητες είναι καλοδεχούμενα & η προνοητικότητα από την πλευρά των ελεγκτικών μηχανισμών για την διασφάλιση τους θεμιτή. Ωστόσο το κράτος δεν μπορεί να βρίσκεται εκ των πραγμάτων με έναν ελεγκτή πάνω από κάθε ταμειακή μηχανή αυτής της χώρας, αλλά ακόμη και αν μπορούσε οι επιχειρήσεις θα βρισκόντουσαν σε αδιέξοδο.

Όσο υπάρχει σημαντικό κίνητρο για φοροδιαφυγή που πολλές φορές αυτό είναι η ίδια η επιβίωση των επιχειρηματιών και των οικογένειων τους, τόσο η φοροδιαφυγή θα μεγαλώνει.

Απαιτείται άμεσα αντικατάσταση του φορολογικού συστήματος από ένα νέο ρεαλιστικό και αυτή η κυβέρνηση που έχει στον πυρήνα της ιδεολογίας της την “κατάσχεση” κάθε εισοδήματος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να το κάνει πράξη.

 

 Οικονομία