22 Ιανουαρίου 2019

Επίθεση Κακλαμάνη για Novartis: Κινείστε εκτός Κανονισμού της Βουλής

Καθεστώς απόλυτης σύγχυσης επικρατεί στη Βουλή σε σχέση με τη διαδικασία της Παρασκευής και την ψηφοφορία επί του πορίσματος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis. Κι ενώ η χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ολοκληρώθηκε με απόφαση επί της διαδικασίας το δημοσίευμα του parapolitika.gr και η αποκάλυψη για την κυβερνητική απόπειρα εγκλωβισμού της αντιπολίτευσης προκάλεσε αναστάτωση και δεύτερες σκέψεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Προς μεγάλη έκπληξή τους τα μέλη της Διάσκεψης ενημερώθηκαν αργά χθες το βράδυ πως σήμερα έπρεπε να είναι από νωρίς το πρωί στη Βουλή καθώς θα διεξαγόταν νέα συνεδρίαση και πάλι επί της διαδικασίας. Η συνεδρίαση άρχισε και σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της αντιπολίτευσης ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως η άποψη για δέκα κάλπες και όχι για μία δεν είναι δική του αλλά αποτελεί πρόταση των υπηρεσιών κατόπιν γνώμης της επιστημονικής υπηρεσίας.

Στην πρόταση του Προέδρου αντέδρασε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος αντιπαρέβαλε τον Κανονισμό της Βουλής και το πόρισμα της προκαταρκτικής καταδεικνύοντας ότι με βάση αυτά πρέπει να στηθεί μία μόνο κάλπη: «Κινείστε εκτός Κανονισμού της Βουλής. Το πόρισμά σας έχει πακέτο τις κατηγορίες και δεν αναφέρεται σε πρόσωπα.

Το 157 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι  αμέσως  μετά τη λήξη της συζήτησης διεξάγεται μυστική ψηφοφορία για την πρόταση της επιτροπής και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη, για την οποία ζητείται άσκηση δίωξης» είπε. Παρά την αναστάτωση που προκάλεσε η θέση του κ. Κακλαμάνη η κυβερνητική πλειοψηφία έδειξε να έχει λάβει τις αποφάσεις της για δέκα κάλπες.

Τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Εκεί σε μια διαδικασία η οποία θα μοιάζει με παρωδία τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα κληθούν αφενός να δικαιολογήσουν το φιάσκο και αφ’ετέρου να ψηφίσουν κατά της άσκησης δίωξης για αυτό που οι ίδιοι  χαρακτήριζαν ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image