SelectedΠολιτική

Μητσοτάκης: Εκτός τόπου και χρόνου ο Ανδρουλάκης, χωρίς αρχή, μέση και τέλος το πρόγραμμα Κασσελάκη -Ποιον προτιμά αντίπαλο

Λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ρωτήθηκε αν έχει επιλέξει για βασικό αντίπαλο: Τον Στέφανο Κασσελάκη ή τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά τόσο κατά του Στέφανου Κασσελάκη όσο και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε ερώτηση για το αν έχει επιλέξει αντίπαλο, αιφνιδίασε την δημοσιογράφο:

Σία Κοσιώνη: Κύριε Πρόεδρε, έχετε επιλέξει αντίπαλο; Φαίνεται τα πυρά σας να στρέφονται κυρίως κατά του κ. Κασσελάκη.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχω.
Σία Κοσιώνη: Έχετε;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ναι.
Σία Κοσιώνη: Και είναι ο κ. Κασσελάκης.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι, είναι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Σία Κοσιώνη: Πολιτικό αντίπαλο εννοώ.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι, πολιτικό αντίπαλο δεν έχω επιλέξει. Θα τον επιλέξει ο ελληνικός λαός ή τον έχει ήδη επιλέξει στο βαθμό που, όπως σας είπα, οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί δεν αλλάζουν.
«Δεν σας νοιάζει ποιος θα είναι στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης;» επέμεινε η Σία Κοσιώνη. «Καταρχάς στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν θα αλλάξει. Από εκεί και πέρα, το τι συμβαίνει στην κεντροαριστερή-αριστερή «πολυκατοικία» είναι θέμα δικό τους. Αυτό το οποίο με νοιάζει εμένα είναι να προσπαθώ συνέχεια να βελτιώνω την καθημερινότητα των πολιτών μου και να αναμετριέμαι με τα πολλά προβλήματα τα οποία κληρονομήσαμε» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Εκτός τόπου και χρόνου ο Ανδρουλάκης

Παρά τις αρχικές διπλωματικές απαντήσεις, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σκληρή επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στον Ν. Ανδρουλάκη.

«Ο κ. Ανδρουλάκης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Λυπάμαι που το λέω τόσο απόλυτα στο ζήτημα αυτό, διότι με αφορμή ένα συγκεκριμένο περιστατικό, για το οποίο έχουν δοθεί απαντήσεις, δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό, σε απόλυτο συντονισμό θα έλεγα» τόνισε, κάνοντας λόγο για προσπάθεια εργαλειοποίησης και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε «να παρουσιάζεται η Ελλάδα ως μία χώρα περίπου ημι-αυταρχική, είναι πραγματικά προσβλητική. Κι έφτασε στο σημείο να οδηγήσει και κάποιους στο να ισχυριστούν ότι «πρέπει να κοπούν και ευρωπαϊκά κονδύλια».

«Είναι βαρύ πάντως να λέτε ότι ένας πολιτικός σας αντίπαλος δυσφημεί τη χώρα του διεθνώς» αντέτεινε η δημοσιογράφος.

«Μα για τον ΣΥΡΙΖΑ το λέω ανοιχτά. Για τον κ. Ανδρουλάκη το λέω εμμέσως, με την έννοια του ότι το μόνο το οποίο λέει είναι να παρουσιάζει την Ελλάδα με μελανά χρώματα σε ένα ζήτημα το οποίο πράγματι είναι σημαντικό» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

Η αυτοκριτική Μητσοτάκη: Καλό θα είναι να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί

Ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για τους χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει κατά του Στ. Κασσελάκη («φαιδρός», «εισαγόμενος») απάντησε: «Νομίζω ότι καλό είναι στην πολιτική, και είμαι ήπιος πολιτικός, να αποφεύγονται οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί. Αυτό εκλάβετέ το και ως ένα στοιχείο αυτοκριτικής». Πρόσθεσε βέβαια ότι «καλό είναι να τηρείται και από την άλλη πλευρά. Διότι αυτά τα οποία έχω ακούσει είναι απείρως πιο βαριά από αυτά τα οποία έχω πει εγώ».

Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αρχή, μέση, τέλος

Ενώ ειδικά ως προς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης ήταν καυστικός: «Μέχρι στιγμής αυτό το οποίο βλέπουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν παραπέμπει σε πολιτική πρόταση. Μάλλον σε κάτι άλλο παραπέμπει, να μην το χαρακτηρίσω. Αλλά σε συγκροτημένη πολιτική πρόταση… Δυσκολεύομαι να κάνω διάλογο με κάτι το οποίο δεν έχει αρχή, μέση και τέλος.

«Να δώσω ένα παράδειγμα μόνο, γιατί προτιμώ, όπως σας είπα, να μιλήσω γι’ αυτά που κάνω εγώ και όχι αυτά τα οποία λένε οι άλλοι. Αλλά δεν μπορεί να λέει κάποιος, έτσι αβίαστα, ότι ”θα μηδενίσω τον ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα”, το οποίο στοιχίζει 2,3 δισ. τον χρόνο, δηλαδή περί τα 10 δισ. την τετραετία και να θεωρεί ότι αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει έτσι, από την μια στιγμή στην άλλη, χωρίς να μας πει ποιους φόρους πρέπει να βάλει για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός. Οπότε νομίζω ότι υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα η οποία πρέπει να γίνει εκεί».

Εν κατακλείδι, ο πρωθυπουργός σημείωσε ως προς τα δύο κόμματα: «Κοιτάξτε, όλα αυτά θα κριθούν τελικά στις εθνικές εκλογές του 2027. Έχει πολύ χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσουν κάποιο πρόγραμμα το οποίο να είναι στοιχειωδώς τεκμηριωμένο και κοστολογημένο, σε ένα περιβάλλον όπου το δημοσιονομικό πλαίσιο πια είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected