15 Δεκεμβρίου 2018

H «καρατόμηση» της Παπακώστα και η κόντρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Η κόντρα της Κατερίνας Παπακώστα και του Άδωνι Γεωργιάδη δεν είναι πρόσφατη. Κρατάει από το 2012.

Τότε ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε μετακινηθεί από το ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία, προκαλώντας σφοδρές αναταράξεις μεταξύ των υποψηφίων στη Β’ Αθήνας. Πολλοί ήταν οι «γαλάζιοι» συνάδελφοί του που εξέφρασαν τη δυσφορία τους καθώς ο Άδωνις ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια, στη Β’ Αθήνας, άρα και μεταξύ αυτών που είχαν βάλει «απέναντί» τους τον Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν και η Κατερίνα Παπακώστα.

Τότε η Παπακώστα βρισκόταν εκτός Βουλής, γιατί δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί το 2009 και έδινε αγώνα για να μαζέψει ψήφους στη Β’ Αθηνών. Ο Άδωνις χάλασε τη συνταγή της ωστόσο… αν και τελικώς πέτυχε να μπει στη Βουλή λόγω ποσόστωσης και επανεξελέγη και στις δύο κάλπες του 2015. Στον πρώτο ανασχηματισμό του 2013 η Παπακώστα δεν αποτέλεσε επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τοποθέτησε τον Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση του υπουργού Υγείας. Η μη αξιοποίησή της εκτιμήθηκε τότε ότι έγινε… εξαιτίας του Άδωνι. Το καλοκαίρι του 2014 ο Σαμαράς έφερε την ισορροπία και αποφάσισε να της αναθέσει το υφυπουργείο με υπουργό τον Μάκη Βορίδη.

Στις εσωκομματικές κάλπες του 2015-2016 η Παπακώστα στήριξε ανοιχτά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να αμβλύνει την κατάσταση γι’ αυτό και τον Νοέμβριο του 2016 ανέθεσε καθήκοντα αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας στην κ. Παπακώστα.

 Χωρίς προσχήματα
Τα προσχήματα κρατήθηκαν μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, όταν σε ανάρτησή της η Κατερίνα Παπακώστα «υπέδειξε» στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη τι πρέπει να κάνει με τον Άδωνι και στον ίδιο τον Άδωνι Γεωργιάδη, αντιπρόεδρο της ΝΔ, να… παραιτηθεί. Έτσι τουλάχιστον ερμήνευσαν πολλοί το κείμενο που ανάρτησε στο Facebook της.
«Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματά του… επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο… έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού.

Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του… τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν…».

Η ανάρτηση αφορούσε την κόντρα του Άδωνι για τα θέματα του υπουργείου Υγείας επί των ημερών του με τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το περιστατικό αποφάσισε να απομακρύνει από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας την Κατερίνα Παπακώστα και να την αντικαταστήσει με τον βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα που πρόσφατα πήγε στη ΝΔ από το Ποτάμι.Μενού
Responsive Menu Clicked Image