19 Οκτωβρίου 2018

Κεφαλογιάννη: «Εφικτός στόχος η αυτοδυναμία»

«Οι ιδεολογικές αρχές της ΝΔ δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση, ούτε σε ζυγαριά πρόσκαιρης κομματικής επιτυχίας» υποστηρίζει, στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο η βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη προσθέτοντας ότι «μία ιδεολογική μετάλλαξη της ΝΔ θα ήταν συνταγή καταστροφής».

Περιγράφοντας το ιδεολογικό προφίλ της ΝΔ, η κ. Κεφαλογιάννη δηλώνει ότι «είναι η παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού που, ιστορικά, ανοίγει δρόμους για το μέλλον της Ελλάδας» και προσθέτει πως «η μεσαία τάξη είναι η κινητήριος δύναμη που σήμερα στενάζει κάτω από την πολιτική των φόρων».

Ερωτηθείσα από το Πρακτορείο για την απόφαση της ΝΔ να πει «ναι» στο κοινωνικό μέρισμα και στο τι άλλαξε από πέρυσι, η κ. Κεφαλογιάννη υποστηρίζει πως η κυβέρνηση «πέρυσι έφερε, αιφνιδίως, μία ρύθμιση που όχι μόνο δοκίμασε τις σχέσεις με τους πιστωτές αλλά είχε και ως αποτέλεσμα να δοθεί επίδομα ακόμα και σε βουλευτές».
Αναφορικά με το εάν ασπάζεται την άποψη ότι «η ΝΔ πρέπει να ακολουθεί τακτική σκληρού ροκ», η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει όχι σε όλα».
Ως προς το αν είναι εφικτός ο στόχος αυτοδυναμίας στις προσεχείς εκλογές, η κ. Κεφαλογιάννη εκτιμά μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι «ο στόχος είναι εφικτός όσο η ΝΔ επιδιώκει να απευθυνθεί και να εκφράσει τα ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας» ενώ για το αν η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία απαντά: «Ο κ. Τσίπρας με τον κυβερνητικό του εταίρο έχουν, συνεχώς, όλα τα σενάρια πάνω στο τραπέζι».
Μιλώντας για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά η κ. Κεφαλογιάννη δηλώνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι «θα είναι σημαντικό ο επόμενος επικεφαλής να είναι κοινοβουλευτικό στέλεχος».

Ερωτηθείσα για τα «Paradise Papers» και για το αν συμφωνεί με την τοποθέτηση ‘Αδωνι Γεωργιάδη ότι «το να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μια κυβέρνηση που τον υπερφορολογεί δεν είναι ανήθικο» απαντά: «Οι φορολογικοί παράδεισοι είναι μια πραγματικότητα που σχετικά πρόσφατα άρχισε να απασχολεί την ΕΕ», ωστόσο παραδέχεται ότι «η υπερφορολόγηση συνιστά παράγοντα φοροδιαφυγής».Μενού
Responsive Menu Clicked Image