20 Μαρτίου 2019

ΝΔ: Τι λέει ο Τσίπρας για όσα εκστομίζει κάθε μέρα ο Καμμένος;

Σοβαρές αιχμές σε βάρος του υπουργού Αμυνας αλλά και του πρωθυπουργού που του επιτρέπει να λέει ότι θέλει, αφήνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Οι τελευταίες δηλώσεις Καμμένου -παρά τις προχθεσινές παραινέσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο να πέσουν οι τόνοι- ήταν και πάλι προκλητικές. «Αν έχουν τα κότσια ας μας αμφισβητήσουν, θα τους τσακίσουμε» είπε και απείλησε ότι θα αντιμετωπιστεί όπως αντιμετωπίστηκαν στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821, ή όποτε ο ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί.

«Για όσα λέει καθημερινά ο κ. Καμμένος ας ερωτηθεί ο κ. Τσίπρας» ήταν ο σχολιασμός της Πειραιώς. Παρέπεμψε στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για τον υπουργό Αμυνας τον οποίο χαρακτήρισε «όχι απλά ανίκανο, αλλά και επικίνδυνο». «Δεν ελέγχει αυτά που λέει, ρίχνει αχρείαστα, λάδι στη φωτιά» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχω στηλιτεύσει και το στυλ του, τις στολές παραλλαγής και άλλες γραφικότητες. Μένει σε αυτή τη θέση ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί να ελέγξει αυτά που λέει. Να μιλάει λιγότερο και να ασχολείται περισσότερο με την ιδιότητά του».

Παιχνίδι με τη φωτιά
Η ΝΔ ανησυχεί ότι αυτό το παιχνίδι με τη φωτιά μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Θεωρεί ότι ο Π.Καμμένος δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα με τη συμπεριφορά του αλλά επιχειρεί να ενισχύσει την προσωπική του εικόνα για να συσπειρώσει το κόμμα του. Εάν η Τουρκία έχει πραγματικά σκοπό να εντείνει το επίπεδο της έντασης, δεν πρέπει η ελληνική πλευρά να δυναμιτίζει την αντιπαράθεση είναι η θέση της.

Αλλο η προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και άλλο η εκτός ορίων όξυνση, επισημαίνει το ηγετικό επιτελείο. Γι αυτό και θεωρεί υπεύθυνο τον πρωθυπουργό τον οποίο κατηγορεί ότι δεν μπορεί να ελέγξει τον υπουργό Αμυνας και κυβερνητικό του εταίρο. «Ο κ.Τσίπρας, προφανώς επειδή είναι δεμένος χειροπόδαρα μαζί του, δεν μπορεί να απομακρύνει τον κ.Καμμένο » τόνισαν κομματικές πηγές στα «parapolitika.gr”. “Είναι ο ένας όμηρος του άλλου για την καρέκλα και μόνο».

Το Σκοπιανό
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ενημέρωσε τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο για τις διαπραγματεύσεις στο σκοπιανό. Η ΝΔ, από την πρώτη στιγμή, ήταν υπέρ μιας λύσης – πακέτο. Θεωρεί ότι μία συμφωνία δεν έχει να κάνει μόνο με το θέμα του ονόματος αλλά και με το Σύνταγμα των Σκοπίων, με τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και της ταυτότητας των γειτόνων μας. Η κυβέρνηση ξεκίνησε, μιλώντας μόνο για το όνομα. «Εάν στην πορεία άλλαξε γραμμή και προσήλθε στη θέση της ΝΔ για συνταγματική αναθεώρηση ως αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη για να προχωρήσουν παραπάνω στις διαπραγματεύσεις, αυτό είναι επειδή η ΝΔ έθεσε από την πρώτη στιγμή το ζήτημα του Συντάγματος ως αναγκαία προϋπόθεση» ανέφεραν κομματικές πηγές. Δεν θεωρεί πάντως πολύ πιθανή μια συμφωνία στο σκοπιανό, επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα.

Πηγή: www.parapolitika.grΠολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image