21 Ιουλίου 2019

Ομάδες τραμπούκων στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία λέει ο Φίλης…

Σφοδρή επίθεση σε όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό εξαπέλυσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ μίλησε για «τραμπούκους» που δεν έχουν «κανένα ντέρτι με την Μακεδονία» και δεν έχουν καμία σχέση με τους συμμετέχοντες στα μεγάλα συλλαλητήρια του χειμώνα.

Επαίνεσε τη στάση του Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι «ορθώς» δεν προκάλεσε θέμα εθνικής ασφάλειας ρίχνοντας την κυβέρνηση, λόγω των διαφωνιών του με την συμφωνία των Πρεσπών.

Εκτίμησε πάντως πως η συμφωνία θα κυρωθεί από την Βουλή, ακόμα και αν ο κ. Καμμένος την καταψηφίσει.

Για την οικονομία, επανέλαβε το αίτημά του ότι δεν πρέπει να γίνουν οι μειώσεις στις συντάξεις, λέγοντας πως «έχουν αλλάξει οι όροι».

Η απάντηση του Κώστα Αχ.Καραμανλή
Ο κ. Φίλης προσπαθεί να ξεγλιστρήσει ζητώντας συναίνεση, απάντησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας πως η επικείμενη περικοπή έχει ψηφιστεί από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα τι θα λέμε; Πάμε να επαναδιαπραγματευθούμε κάτι που έχουμε ψηφίσει;» είπε σκωπτικά ο κ. Καραμανλής προσθέτοντας ότι η ΝΔ φυσικά δεν θέλει την περικοπή των συντάξεων.

Απαντώντας στους χαρακτηρισμούς Φίλη για όσους συμμετέχουν στα συλλαλητήρια, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την διαφωνία τους και να διαμαρτύρονται.

Διερωτήθηκε δηκτικά εάν η συμφωνία των Πρεσπών συνιστά το εθνική επιτυχία.

Χαρακτήρισε επίσης «παλαβομάρα» την στάση του κ. Καμμένου, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος να διαφωνεί με κορυφαία επιλογή για το ονοματολογικό και παρά ταύτα να πηγαίνει στην σύνοδο του NATO την Τετάρτη και την Πέμπτη.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image