22 Ιανουαρίου 2019

Σαμαράς: Επιμένω στη μήνυσή μου – Δικαίως φοβάται η κυβέρνηση…

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς με φόντο την διαβίβαση στη Βουλή της διάταξης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που αφορά τις μηνύσεις που είχαν υποβληθεί από τον ίδιον, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει επίσης πως οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης έγιναν μία ημέρα πριν τη νέα συζήτηση στη Βουλή για τη Novartis.

Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:

«Μια μέρα πριν συζητηθεί και πάλι στη Βουλή η υπόθεση Novartis, ανακοινώθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, βάζει στο αρχείο τις μηνύσεις που κατατέθηκαν κατά των Εισαγγελέων διαφθοράς από τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά.

»Η διάταξη Αγγελή έχει ημερομηνία 4 Μαίου.

»Και ο υπουργός Δικαιοσύνης το ανακοινώνει δημόσια 13 μέρες αργότερα! Και λίγες ώρες πριν γίνει ξανά σχετική συζήτηση στη Βουλή.

»* Το πρώτο που καταγγέλλω είναι ότι ο Αντι-εισαγγελέας Αγγελής δεν εξέτασε καθόλου την μήνυσή μας, δεν έλαβε μαρτυρικές καταθέσεις, δεν μας ζήτησε να προσκομίσουμε κανένα πρόσθετο στοιχείο. Αυτές τις παραλείψεις τις θεωρώ αδιανόητες.

»* Δεύτερον, υπογραμμίζω ότι στο μέρος της δικογραφίας που αφορά πολιτικά πρόσωπα που μηνύονται από μένα – τον Πρωθυπουργό Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Παπαγγελόπουλο – η υπόθεση έχει διαχωριστεί και πρέπει να εξεταστεί χωριστά από τη Βουλή. Δεν υπάγεται στην κρίση του αντι-εισαγγελέα Αγγελή!

»* Τρίτον, ακόμα και σε ό,τι αφορά το μέρος της μήνυσής μου εναντίον των δικαστικών λειτουργών Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, που ο αντιεισαγγελέας Αγγελής «έθεσε στο αρχείο», ο ίδιος γνωρίζει ασφαλώς ότι οι μηνύσεις κατά δικαστικών, ακόμα κι όταν τίθενται στο αρχείο, μπορούν να ανασυρθούν. Όπως είχε ανασυρθεί παλαιότερα δική του μήνυση, όταν άλλαξε η ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου…

»Άρα επιμένω και στα δύο σκέλη της μήνυσής μου – και για τα πολιτικά πρόσωπα και για τους δικαστικούς λειτουργούς! Και προειδοποιώ ότι δεν θα τελειώσει αυτή η ιστορία εδώ. Απλώς, επιβαρύνεται η θέση όσων ενέχονται – και στην ίδια την υπόθεση, και στην απόπειρα συγκάλυψής της.

»Αντιλαμβάνομαι το φόβο της Κυβέρνησης, η οποία θα προσπαθήσει να κρυφτεί πίσω από την διάταξη Αγγελή.

»Δικαίως φοβούνται. Και μάταια προσπαθούν να το αποφύγουν…» καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image