20 Ιουνίου 2018

Στο ίδιο έργο θεατές

mixalis-mpekiris-660x400Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κινείται χωρίς κανένα σχέδιο και στην οικονομία δημιουργώντας νέα τεράστια προβλήματα στην οικονομία. Τα σπασμένα αυτής της αδιέξοδης πολιτικής τα πληρώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι, η μεσαία τάξη, οι άνεργοι, οι αγρότες.

Αντί να τρέχει να κλείσει τις εκκρεμότητες και τα προαπαιτούμενα για τα οποία άλλωστε η ίδια δεσμεύτηκε κωλυσιεργεί συστηματικά. Δυστυχώς, είμαστε για μια ακόμη φορά θεατές στο ίδιο έργο. Σε ένα έργο, όμως, που το εισιτήριο το πληρώνουν συνεχώς πανάκριβα οι πολίτες.

Στο πρόσφατο Eurogroup της Μπρατισλάβα, στις 9 Σεπτεμβρίου, δεν μπόρεσε η Ελλάδα να εισπράξει τα 2,8 δις ευρώ της υποδόσης, καθώς από το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, το οποίο αριθμεί 15 δράσεις και το οποίο έπρεπε ήδη να έχει υλοποιηθεί, έχει σημειωθεί μερική πρόοδος μόνο σε δύο δράσεις (του ΑΔΜΗΕ και του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ-ΛΑΓΗΕ).

Η ανικανότητα, η αδράνεια και η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στερούν από την οικονομία το απαραίτητο οξυγόνο ρευστότητας, αφού από τα υπολειπόμενα 2,8 δις ευρώ της υποδόσης, το μεγαλύτερο μέρος (1,7 δις ευρώ) θα κατευθυνθεί για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Έτσι κόβει τη μόνη ανάσα ρευστότητας για την πραγματική οικονομία και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει προσωπικά τον κ. Τσίπρα να σταματήσει το συνηθισμένο παιχνίδι καθυστερήσεων και δήθεν διεκδικήσεων που οδηγεί διαρκώς σε νέα μέτρα, τα οποία με ευκολία στο τέλος αποδέχεται.

Δεν αντέχει η χώρα άλλη μια παράταση της διαπραγμάτευσης. Διότι κάποια στιγμή στις αρχές του 2017 τα χρήματα τελειώνουν για τη χώρα και θα βρεθούμε – για μια ακόμη φορά – με την αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την πλάτη στο τοίχο. Και τότε το λογαριασμό θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, με την ελληνική οικονομία να βουλιάζει ακόμη περισσότερο στη ύφεση.

Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του οφείλουν, λοιπόν, να υλοποιήσουν τα υπεσχημένα τα οποία οι ίδιοι συνομολόγησαν στο δικό τους Μνημόνιο για να φτάσει επιτέλους στην πραγματική οικονομία ένα μέρος της δόσης των 2,8 δις ευρώ. Οφείλουν, όμως ταυτόχρονα, να κλείσουν και τη δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.

Αν δεν μπορούν να τα κάνουν έχουν μόνο ένα δρόμο. Το δρόμο της παραίτησης.

Μιχάλης Β. Μπεκίρης

Διευθυντής ΠροέδρουΕπώνυμα
Μενού
Responsive Menu Clicked Image