18 Ιουνίου 2018

Σχεδόν ο μισοί θα έφευγαν από τη Βενεζουέλα αν μπορούσαν

slide_489588_6748200_freeΤον προηγούμενο μήνα 20 Βενεζουελάνοι συνήφθησαν καθώς προσπαθούσαν, επιβιβασμένοι σε μικρές βάρκες, να αποβιβαστούν στα κρυφά στο Κουρασάο, τη νησιωτική χώρα στην νότια Καραϊβική Θάλασσα.

Το βορειότερο μέρος της Βενεζουέλας απέχει λιγότερο από 20 μίλια από το νησί που μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 ανήκε στις Ολλανδικές Αντίλλες, επομένως αυτή έχει γίνει η θαλάσσια οδός επιλογής δεκάδων που προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα που μαστίζεται από επισιτιστική κρίση.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της DatinCorp, την οποία παρουσιάζει το Fox News, το 57% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στη Βενεζουέλα επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 12 εκατ. άνθρωποι θέλουν να φύγουν, αριθμός που σχεδόν ισοδυναμεί με τον μισό ενήλικο πληθυσμό της χώρας των 30 εκατομμυρίων.

Σε παρόμοια έρευνα που διενεργήθηκε το 2015, η DatinCorp διαπίστωσε ότι το 49% των Βενεζουελάνων ήθελε να μετακινηθεί στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας ερευνών ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα φέτος είναι ότι ένας στους τέσσερις οπαδούς του εκλιπόντος Ούγκο Τσάβες επίσης δηλώνουν ότι θα μετανάστευαν αν μπορούσαν.

«Υπάρχουν άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως οπαδοί του Τσάβες, αλλά είναι οργισμένοι με τον πρόεδρο Μαδούρο εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα», είπε ο επικεφαλής της DatinCorp μιλώντας στο Fox News Latino.

«Η επιθυμία να φύγουν από τη χώρα σαφώς σχετίζεται με την έλλειψη ελπίδας και την απογοήτευση που τους προκαλεί η τρέχουσα κατάσταση» συμπληρώνει ο ίδιος.Διεθνή
Μενού
Responsive Menu Clicked Image