19 Απριλίου 2019

Το αδιαχώρητο στην παρουσίαση του βιβλίου για τον Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

Με πολυ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Λουκέρη, «Κώστας Καραμανλής – Το τελευταίο εμπόδιο».

Σε μια κατάμεστη αίθουσα οι ομιλητές Απόστολος Τζιτζικώστας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ηλίας Κουσκουβέλης αλλά και η ίδια η συγγραφέας, είχαν την ευκαιρία
να μιλήσουν για το έργο των Κυβερνήσεων του Κ. Καραμανλή αλλά και το συντονισμένο πόλεμο που δέχτηκαν, με αποτέλεσμα η χώρα μας να βρεθεί στα δεσμά των μνημονίων.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στην εκδήλωση συμμετείχαν με χαιρετισμό το σύνολο των βουλευτών ΝΔ της Μακεδονίας.

O καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης, έκανε εκτενή αναφορά στην περίφημη διαπραγμάτευση στο Βουκουρέστι για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. «Η προσπάθεια της κυβέρνησης στο Βουκουρέστι απέδωσε. Βρέθηκαν σύμμαχοι κυρίως στην Ευρώπη. Ο τότε πρωθυπουργός ενημέρωσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη, υπογραμμίζοντας την «κόκκινη γραμμή». Εκείνο που πέτυχε ήταν ο όρος πως εάν δεν βρεθεί συμφωνία με τα Σκόπια, δεν θα μπει η χώρα στο ΝΑΤΟ» εξήγησε ο κ. Κουσκουβέλης και συμπλήρωσε: «Έχει ακουστεί πως η σύνθετη ονομασία έχει υπονοηθεί στην διαπραγμάτευση στο Βουκουρέστι. Ναι, αλλά χωρίς το όνομα Μακεδονία. Τολμώ να πω ότι η σύνθετη ονομασία τότε ήταν «Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία«.

Ευκαιρία να «φωτίσουν ορισμένες πτυχές που δεν έχουν προβληθεί» χαρακτήρισε το πόνημα της κα Λουκέρη ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Ο Κώστας Καραμανλής όλη εκείνη την περίοδο έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και έδειξε τι θα πει να είσαι ηγέτης ενός έθνους. Λέμε έθνος γιατί συμπεριλαμβάνει τους νεκρούς και τους αγέννητους στους οποίους οφείλουμε μια καλύτερη πατρίδα».

Κλείνοντας τον λόγο πήρε η συγγραφέας, η οποία υποστήριξε πως το βασικό συμπέρασμα για την κυβέρνηση της ΝΔ ήταν πως ο Κώστας Καραμανλής ήταν ένας πρωθυπουργός που είχε προβλέψει την κρίση που ερχόταν, με όποιο πολιτικό κόστος και ταυτόχρονα είχε θωρακίσει την χώρα με προληπτικά μέτρα για την οικονομία.

«Ο Κώστας Καραμανλής είναι ενας πατριώτης με όλα τα γράμματα της λέξης κεφάλαια και στηρίζει τη Νεα Δημοκρατία υπό την πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη, να επανέλθει η ανάκαμψη στη χώρα μας» ανέφερε κατα τον χαιρετισμό του ο βουλευτής της ΝΔ και επικαφαλεπ της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, με τον βουλευτή του κόμματος, Σάββα Αναστασιάδη να προσθέτει πως: «Αναμφισβήτητα η πατριωτική στάση του Καραμανλή κατά την περίοδο διακυβέρνησης ενόχλησε παρά πολύ και σε αυτό συμφωνούμε όλοι σήμερα».

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, οι βουλευτές της ΝΔ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη και Θεόδωρος Καράογλου, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Απόστολος Αντωνούδης, ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός, ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στρατός Σιμόπουλος, «γαλάζια» κομματικά στελέχη και δημοτικοί σύμβουλοι.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση στο παρακάτω βίντεο.Μενού
Responsive Menu Clicked Image